Witajcie!
No i wyszło tak jak bardzo nie chciałem - teraz będę tylko zapowiadał, co będzie w następnym etapie, a nie kiedy

Na modele mi się czas zrobił tylko w weekend

No nic - nie ma co się zamartwiać - jadę dalej:
Kasta dostała podkład:

Następnie Bayside Blue part 1:

Potem part 2 - nie było większej różnicy, więc po 15 min. od razu clear psikałem i nie ma zdjęcia, jest tylko podwozie:

Jako, że farbka stała dość długo, takie ciekawe coś się zrobiło

:

Kasta dostała bezbarwnym z Zero Paints jednoskładnikowy (tutaj po 2 warstwach, aktualnie jest po trzech i czeka na szlifowanie i polerkę) Wyszło kilka baboli, ale i tak jestem z niego dumny:

I mały fail - matowe nadkole xD Już poprawione.

Potem lusterka:

Felgi... Jak pamiętacie... Się zepsuły (zepsułem) Trzeba było kupić nowe, od
MesserDesign ;) Tak fajnie zapakowane:

Jedna sztuka, są to Nismo, bardzo mi się podoba wzór, przy okazji pierwsza żywica, dlatego tu również jest parę defektów

Jeszcze przed jakimkolwiek szlifowaniem:

Następnie załatałem takie podłużne "dziury", wyszlifowałem, nawierciłem (ręcznie! na samym środku!) oraz wkleiłem pręciki:

Potem kolor - Burnt Metal od ModelMastera - strasznie rzadki w porównaniu do wcześniejszego bezbarwnego i trochę mi się za dużo psiknęło, ale na szczęście wyschło (odparowało?) I w tym momencie okazuje się, że nie mam zdjęcia po malowaniu

Trudno, teraz kalki - pomocny okazał się przyrząd od Mikołaja

Tutaj gotowe do montażu:

I na koniec zapowiedź następnego etapu, a w nim: szlifowanie, polerka może jakieś pomalowane części. Mam nadzieję, że wkrótce.