Miałem bardzo pracowite popołudnie. Urlop

Chciałem zacząć od zamontowania dolnego płata. W tym modelu to jest niestety niemożliwe bez dodatkowego wzmacniania konstrukcji. Dałoby radę to zrobić, ale postanowiłem jednak zacząć od góry. Nie robiłem fotek z warsztatu na bieżąco, a szkoda

Chciałem złapać skrzydło na kropelkę, co wymusza niemal jednoczesne i bardzo dokładne trafienie punktem w punkt w dwunastu miejscach. Dwa podwójne słupki góra plus dół oraz dwie rury od chłodnicy na obu końcach. Żeby wcelować zrobiłem sobie z kartonu, blu tacka i taśmy taki szablonik. Wszystko najpierw nakleiłem na płat od spodu, a potem wg szablonu nacelowałem na odpowiednie miejsca, póki klej był jako-tako elastyczny. Wyszło z błędem poniżej 1 mm

Wystarczyło co trzeba docisnąć.
I prawie się udało. Tzn. zahaczyłem jedną rurką chłodnicy, która po prostu odpadła. To się potem pomęczyłem chwilę z jej umieszczeniem gdzie trzeba przy pomocy lekkich akrobacji pensetowych.
Generalnie wszystko jest już na swoim miejscu. A dolny płat czeka na zapuszczenie śrub rzymskich i naciągów w ogóle.