Dodge Challenger '70 T/A-1:24-Revell-Open

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Dodge Challenger '70 T/A-1:24-Revell-Open

Postprzez kitt94 » piątek, 1 lipca 2011, 16:22

Oj kibicuję, to drugie zaraz po Chargerze auto moich marzeń :)
kitt94

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez skwarciu21 » sobota, 16 lipca 2011, 17:24

Podwozie pomalowałem na kolor srebrny metalik, wnętrze już skończone jedynie muszę zrobić nową dźwignie zmiany biegów, silnik jest prawie skończony ponieważ brakuje tylko okablowania, a co do kasty to już się maluje :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. Mam nadzieję, że fotki są o wiele lepszej jakości.
skwarciu21

Postprzez Macio4ever » środa, 20 lipca 2011, 08:41

Fotki rzeczywiście poprawiają się, są lepiej doświetlone. Co do samego modelu to wciąż mam wrażenie, że jeszcze ciut za mało czasu poświęcasz na przygotowanie elementów przed malowaniem. Sprawiają wrażenie nie obrobionych (krawędzie siedzeń). Deska ma smugi - jeżeli malowałeś pędzlem to stąd pewnie efekt. Może póki nie korzystasz z aero warto zainwestować w czarny półmat w sprayu?

Walcz! Będziemy kibicować.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez skwarciu21 » środa, 20 lipca 2011, 10:32

Dzięki za komentarz :) . Całe wnętrze było malowane właśnie pędzlem starałem się aby nie było smug no ale w 100% chyba się nie da ich uniknąć, następne będzie już malowane sprejem. Nad fotelami to właśnie nad nimi chyba spędziłem najwięcej czasu, ponieważ tylne części nijak nie pasowały dobrze i trzeba było użyć szpachli ale kilkanaście minut i już było dobrze a krawędzie foteli nie są doszlifowane tylko są to imitacje szwów Revell w tym modelu się nie popisał ma on dużo ułatwień w porównani do Chargera to jest słabo :D
skwarciu21

Postprzez Macio4ever » środa, 20 lipca 2011, 12:19

No to ja się domyśliłem, że to są imitacje szwów. Miałem na myśli to, że mimo włożonej pracy wciaż wymagają moim zdaniem poprawek.

Może następnym razem jakaś Tamiya aby odetchnąć? :D
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez skwarciu21 » środa, 20 lipca 2011, 14:27

Macio4ever napisał(a):No to ja się domyśliłem, że to są imitacje szwów. Miałem na myśli to, że mimo włożonej pracy wciaż wymagają moim zdaniem poprawek.

Może następnym razem jakaś Tamiya aby odetchnąć? :D

Ja lubię revella ponieważ tylko on produkuje Muscle Cary i jego modele zawsze mają bardzo fajne detale. A co do tamki to mam 3 heh 1 skończona i 2 w trakcie prac tylko że nie są to modele z pzp :mrgreen:
skwarciu21

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat