Vw Golf MK3 VR6 Fujimi (VR6 --> TDI)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Vw Golf MK3 VR6 Fujimi (VR6 --> TDI)

Postprzez TomZak » piątek, 29 lipca 2011, 21:46

Wy też odnosicie wrażenie, że wszystko będzie "potem"? :roll:
Nie przesadź z liniami podziału, pogłębiaj powoli, albo będziesz miał tak jak ja w Sky'u - już trzeci raz szpachluję.
A propos zdjęć - problem hurtowego wstawiania rozwiązuje Imageshack - zaznaczasz zdjęcia, kopiujesz kod do notatnika (czy cuś) i usuwasz ".th" i taki kod wstawiasz na forum ;o)
TomZak

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez mati97 » sobota, 30 lipca 2011, 00:16

TomZak napisał(a):Wy też odnosicie wrażenie, że wszystko będzie "potem"? :roll:
Nie przesadź z liniami podziału, pogłębiaj powoli, albo będziesz miał tak jak ja w Sky'u - już trzeci raz szpachluję.
A propos zdjęć - problem hurtowego wstawiania rozwiązuje Imageshack - zaznaczasz zdjęcia, kopiujesz kod do notatnika (czy cuś) i usuwasz ".th" i taki kod wstawiasz na forum ;o)

Aha, to nie wiedziałem :mrgreen:. Dzięki ;o)
Linie podziału to drobnostka (mam papierki różnej grubości ;0)) :mrgreen:
Na razie myślę jak zrobić obrysy, pasy i klatkę (też taki trochę głupi plan ;0))
mati97

Postprzez Fred-k2 » sobota, 30 lipca 2011, 17:44

Nie ma co komentować, nie dość że nie widzę żadnej pracy włożonej w model to na dodatek zdjęcia wyglądają tak, że szkoda gadać. Ja nie widzę sensu takiego wątku warsztatowego.
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Postprzez Przemo66 » sobota, 30 lipca 2011, 19:01

Fred-k2 napisał(a):Nie ma co komentować, nie dość że nie widzę żadnej pracy włożonej w model to na dodatek zdjęcia wyglądają tak, że szkoda gadać. Ja nie widzę sensu takiego wątku warsztatowego.

Tu się zgodzę z kolegą.
viewtopic.php?f=21&t=15133&start=30 Chevrolet Nomad project
Obrazek
Przemo66

Postprzez mati97 » niedziela, 31 lipca 2011, 14:37

Fred-k2 napisał(a):Nie ma co komentować, nie dość że nie widzę żadnej pracy włożonej w model to na dodatek zdjęcia wyglądają tak, że szkoda gadać. Ja nie widzę sensu takiego wątku warsztatowego.

Oj, to mnie zirytowałeś :evil:
Widzę, że nie rozumiesz co to znaczy CHWILOWY brak funduszy :? Mam wielu kolegów, którzy też bawią się w modelarstwo i rozumiem ich kiedy pytając "Dlaczego nie masz pomalowanych świateł ?" odpowiadają mi, że wydali ostatni hajs na inne bajery bo zapomnieli o farbach :!:
Naprawdę, zamiast pisać bzdury i bezcelowy spam lepiej się powstrzymać i pomyśleć nad radą, zamiast krytykować :roll:
Dobra, my tu gadu gadu a temat się wietrzy ;o) Z nowości znalazłem kierunkowskazy, są tak malusieńkie że prawie wywaliłem wypraskę myśląc że są osobno lub je zgubiłem :lol: Pasy będą cięte ze starego prześcieradła (brzeg), nad obrysami myślę, wydech TDI mam ze starego garbusa (1:18 skala naturalnie) i co najważniejsze chromowany :D Kolor budy zostaje czarny (replika pewnej trójki) a BBS'y idą na zimę, bądź koledze sprzedam :P
Ostatnio edytowano niedziela, 31 lipca 2011, 14:42 przez mati97, łącznie edytowano 1 raz
mati97

Postprzez Fred-k2 » niedziela, 31 lipca 2011, 14:39

W takim razie co zrobiłeś oprócz przyklejenia bodajże 6 kalek?
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Postprzez mati97 » niedziela, 31 lipca 2011, 14:48

Fred-k2 napisał(a):W takim razie co zrobiłeś oprócz przyklejenia bodajże 6 kalek?

Wydech założony na razie ori (brak zdjęć), a po za tym model idzie na półkę odpoczywać (możliwe kupno MK2 GTI lub Audi Quattro) bo oprócz kilku pierdółek do zrobienia nie mam pomysłów (wyczerpały mi się przez cały lipiec), nowe nadejdą w sierpniu i te będą przemyślane ;o)
mati97

Postprzez Macio4ever » niedziela, 31 lipca 2011, 15:16

mati97 napisał(a): (...) Naprawdę, zamiast pisać bzdury i bezcelowy spam lepiej się powstrzymać i pomyśleć nad radą, zamiast krytykować :roll:
(...)

Proszę stonuj swoje odpowiedzi, czytaj ze zrozumieniem posty innych. Proszę też o dbanie o język i minimalizowanie określeń slangowych (np ori), bo nie dla każdego mogą być zrozumiałe.

Ja nie widzę bzdur w wypowiedziach kolegów ani swoich, dostałeś rzeczowe rady. Nikt nikomu tutaj w kieszeń nie zagląda i nie rozlicza. To są prywatne sprawy każdego forumowicza.

Wstawiłeś na forum zdjęcia swojej pracy - powinieneś liczyć się z tym, że oprócz głosów pozytywnych znajdą się też słowa krytyki, akurat w przypadku tak wykonanego modelu na razie słuszne.

To jest miejsce wzajemnej pomocy i wymiany doświadczeń modelarskich, wspólnej zabawy ale daleko mu do bezkrytycznego chwalenia każdego kroku czy zdjęcia.

Popatrz w warsztaty bardziej doświadczonych kolegów będziesz miał lepszy obraz moich słów.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez mati97 » czwartek, 29 grudnia 2011, 16:47

Z racji długiego niebytu, dodaję niusa, że kupiłem sobie model od Revella (wczoraj) a jest to Golf MK2 GTI '86, więc proszę o zamknięcie (a nawet skasowanie tematu). Dlaczego o to proszę to napiszę tylko, że auto jest rozłożone na części pierwotne i odpoczywa przed młodszym kuzynostwem w ukryciu (w obawie o stratowanie i połamanie) a ja kupiłem drugi model, bardziej pasujący do mojego charakteru i wozidełka (prawie mojego) w skali 1:1
Oki, niebawem założę temat o dwóji a z tróją nic się nie zmieni. Nie bójcie się,dwója będzie ładniejsza i maźnięta lakierami ;)
Pozdrawiam.

P.S. Proszę o jak najszybsze usunięcie bez zbędnych komentarzy :roll:

Wątek zablokowany do edycji na życzenie autora. Macio4ever
mati97

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat