Su-27 Flanker 1/72 Hasegawa + Eduard

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Su-27 Flanker 1/72 Hasegawa + Eduard

Postprzez karambolis8 » piątek, 29 lipca 2011, 22:51

Witam.

I znowu Rosjanin. Świetne wypraski. Spasowanie bardzo dobre, choć mogło by być lepsze tu i tam, ale detale powalają. Pięknie linie podziału. Model pomalowany olejnymi Model Masterami i metalizerami tego samego producenta. Do tego czarny wash olejny i na koniec matowa Pactra. Nie przykleiłem drobnych anten i innych detali, bo model będzie jutro pakowany. Owiewka i rakiety mogą być trochę krzywo, bo trzymają się na blue-tack.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam,
Adam
karambolis8

Reklama

Re: Su-27 Flanker 1/72 Hasegawa + Eduard

Postprzez Przemek - MaXus » sobota, 30 lipca 2011, 08:57

Bardzo fajny model i ciekawe malowanie. To jeden z najładniejszych odkurzaczy imo, do tego zakochałem się w malowaniu 305'ki - kupiłem nawet kalki Begemota. Co do warsztatu niestety się nie wypowiem bo zostałem siłą zmuszony do urlopowania i Internet przemycam tylko w telefonie a w tym to tylko poglądowo można cokolwiek oceniać.
Przemek - MaXus

Postprzez Jaho63 » sobota, 30 lipca 2011, 09:05

Przemek - MaXus napisał(a):zostałem siłą zmuszony do urlopowania i Internet przemycam tylko w telefonie

Jaki biedny... :lol: Ale nie martw się, na stacjonarnych też nie widać zbyt wiele. Zdjęcia niby są nie najgorsze, ale jakoś modelu pooglądać nie można.
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Jacek Bzunek » sobota, 30 lipca 2011, 09:25

Ciemne zdjęcia, czysty model ale sympatycznie się ogląda.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Postprzez Przemek - MaXus » sobota, 30 lipca 2011, 10:07

Jaho63 napisał(a):Jaki biedny... :lol:

Biedny, biedny :). Ze względu na dzieci i jod/jód? urlop nad morzem a w domu tyle różnych rzeczy do zrobienia ... Na szczęście jutro powrót ;o).
Przemek - MaXus

Postprzez karambolis8 » sobota, 30 lipca 2011, 10:14

Jaho63 napisał(a):Zdjęcia niby są nie najgorsze, ale jakoś modelu pooglądać nie można.

Mógłbym prosić o wskazówki? Zawsze mi takie zdjęcia wychodzą. Może to kwestia zbyt ostrego oświetlenia? Jeśli chodzi o ostrość, to chyba nie jestem w stanie zrobić więcej. Robię ze statywu z samowyzwalaczem, najniższe ISO i największa przysłona.
karambolis8

Postprzez lejgo_inc » sobota, 30 lipca 2011, 12:03

Może spróbuj zmienić tło na jaśniejsze. Czarne jest efektowne, ale powoduje że nieoświetlone elementy giną w mroku, trochę ogranicza to przekaz. Myślę że wiele by również pomogła minimalna obróbka w programie graficznym - korekta poziomów, nie tak dawno bardzo czytelnie opisywał to RAV. Lokalny kontrast ma bardzo duży udział w subiektywnym postrzeganiu ostości.
Minimalna przysłona niekoniecznie gwarantuje największą ostość. Głębia ostrości owszem będzie największa, ale w grę zaczyna wchodzić dyfrakcja która negatywnie wpływa na ostrość. To oczywiście zależy od aparatu i obiektywu jakim się posługujesz.
pozdrawiam, Leszek
http://www.shelfoddity.com
[Mankind has a perfect record in aviation; we never left one up there]
lejgo_inc

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli