Model przedstawia samochód Petter'a Solberg'a, który zameldował się na mecie rajdu z 5 lokatą. Pomysł na taki właśnie model zrodził się prawie 2 lata temu, ponieważ bardzo chciałem posiadać w swojej kolekcji Subaru w specyfikacji asfaltowej z sezonu 2004. Sezonu, w którym Petter Solberg jako aktualny Mistrz Świata miał zaszczyt ścigać się z czasem samochodem z magiczną cyferką 1 na nadwoziu. W tym miejscu chciałbym jeszcze raz podziękować koledze BUJON'owi za zaprojektowanie oraz wykonanie kalkomanii z Rajdu Korsyki 2004.
Co się tyczy samego modelu, to został on wzbogacony o pasy bezpieczeństwa, zapinki, metalową siatkę chroniącą chłodnicę, metalowe tarcze hamulcowe oraz dużo carbonu wewnątrz i na zewnątrz. Dodatkowo pokusiłem się o zamontowanie pełnowymiarowego koła zapasowego wraz z pasami mocującymi w bagażniku oraz o wycięcie otworów w tylnej półce znajdującej się pod szybą, dzięki czemu model jest jeszcze bardziej bliższy rzeczywistej rajdówce.
Model ten chciałbym zadedykować "SPRAWCZYNI" całego poślizgu w budowie czyli mojej Basi:-*
Poniżej przedstawiam kilka fotek wyżej wymienionego modelu i zapraszam wszystkich do oglądania.
Zaznaczam, że model wymaga jeszcze odrobinę pracy, ale już chciałem wstępnie go przedstawić Szanownym Kolegą.
Pozdrawiam STI22B