Mi-24 hind E - Zvezda - 1:72 - Open

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Mi-24 hind E - Zvezda - 1:72 - Open

Postprzez morfeusz747 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 17:50

Tak naprawdę to zabawę z blaszkami dopiero zaczynam i widzę, że tanie to rzeczywiście nie jest :mrgreen: Te zestawy Parta to racja są rozbudowane i np. za 25zł mam takie coś ale np. tylko kokpit, drugie 25zł elementy zew :-/ Nie powiem ale dla mnie trochę za dużo.

A mam takie pytanka jeszcze;
1. Czy jeśli taki elementy są w skali 1:72 to będą pasować do Zvezdy?
2. Duża różnica jest między MI-24A HIND (zapowiedź Zvezdy na 2011), a MI-24 V/VP Hind E?
3. Jeśli się dobrze orientuje MI-24 V/VP Hind E nie posiada polskich kalek?
Z góry dziękuję za odpowiedź ;o)

Pozdrawiam
morfeusz747

Reklama

Postprzez Jostein » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:14

1. Nie wiem, to zależy, do jakiego modelu są dedykowane.
2. Całą przednią częścią kadłuba - "oranżeria" zamiast oddzielnych kabin pilotów, brak wieżyczki kaemu JaKB.
3. W modelu Zvezdy są tylko kalki na śmigłowce radzieckie.
Jostein

Postprzez morfeusz747 » czwartek, 11 sierpnia 2011, 18:26

Jostein napisał(a):1. Nie wiem, to zależy, do jakiego modelu są dedykowane.
2. Całą przednią częścią kadłuba - "oranżeria" zamiast oddzielnych kabin pilotów, brak wieżyczki kaemu JaKB.
3. W modelu Zvezdy są tylko kalki na śmigłowce radzieckie.

Dzięki kolego czyli jednak zostaję przy MI-24 V/VP Hind E bardziej mi się podoba. Natomiast kalki będę musiał dokupić. Oczywiście muszę szukać kalek 1:72?

Aha znajdę gdzieś wykaz wszystkich farb potrzebnych do malowania tego modelu? Chciałbym przed zakupem zobaczyć jakie mi brakują :P i zamówić wraz z modelem
morfeusz747

Postprzez Jostein » czwartek, 11 sierpnia 2011, 21:18

Montex ma w zapowiedziach kalki na polskie "Łanie", ale w wersji D. Musiałby Kolega wymienić uzbrojenie (na jego dawcę świetnie nadaje się zestaw Ka-29 z Hobby Bossa, choć wyrzutnie npr UB-32 są tylko dwie) i przerobić kilka innych szczegółów. Hi Decal Line miał (ma?) w ofercie kalki na jednego polskiego Mi-24W. Trzeba będzie wówczas zmienić rozmieszczenie kaset pułapek termicznych. Co do kolorów, to kilka śmigłowców tego typu było dość dokładnie opisanych w jednym z numerów Mini Repliki, poszukam.
Jostein

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat