el Rozito napisał(a):Tak, z kawałkami blach z samolotu dowcip nie przeszedł. Dlaczego nadal unikamy dyskusji o konkretnym zdjęciu , tylko ciągle Japo, RLM taki, a nie inny (bo tak napisali
w Japo)? Nadal czarne będzie białe? Gratuluję pokory względem wszechmądrych.
Michale, ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi i dlaczego tak atakujesz. Negacja ale oparta na czym? Ja się na coś konkretnego powołuję, a Ty? Programowy sceptycyzm?
Przeczytaj powoli i ze zrozumieniem moje posty. Ja napisałem, dlaczego per analogiam przyjmuję kolor 81 na spodzie skrzydła tego mojego samolotu. Powołuję się na literaturę i zdjęcia.
Tak samo napisałem, że ten krój malowania spodu, choć dziwny i nietypowy, jest zidentyfikowany na innych samolotach. Tutaj jeśli to co widać pasuje do tego rzadkiego wzoru to się interpoluje. Skoro znasz się na grafice, zrób nam jakąś cyfrową obróbkę tego "mojego" zdjęcia, udowodnij że jest inaczej niż ja przyjąłem na podstawie cytowanej literatury.
Przerzucę DB1 i 2 i JAPO bo akurat mam ze sobą na wakacjach i podam strony, na które warto zajrzeć, gdzie znajdziesz takie właśnie dziwne malowanie spodu.