MesserDesign napisał(a):Poprawiałeś coś przy kolorku ramy - tzn zmieniałeś go czy jest taki jaki był?
Sory że tak długo bez odpowiedzi.
Dmuchnąłem mu jeszcze jedną warstwę mojej mieszanki która pod koniec okazała się bardziej złota/oliwkowa.
Trochę stonowało to tę zieleń.
Robiłem sobie też na brudno próby z pomarańczowym clearem tak jak podpowiadałeś Tomku i efekt był całkiem niezły. Jednak nie pofukałem po modelu ponieważ malując ramiona tylnego wahacza poszła właśnie ta końcówka farby ze zmienionym odcieniem. Żeby nie było zbyt dużych różnic w kolorze to poleciałem tak jak pisałem wyżej również po ramie.
Po powrocie z wakacji zmobilizowałem się i dmuchnąłem silnik metalikami.
Na początek poszła czarna emalia jako podkład a później metalic z Gunze SM-01 przymaskowanie tak aby została sama głowica i na głowicę poszedł SM-03. Wydawało mi się że głowica jest jeszcze ciut za jasna więc delikatnie poprawiłem Alcladem Steel.
Następnie wczoraj wieczorem zacząłem dozbrajać ramę w różne drobiazgi

Stwierdziłem że chyba mi odbiło bo wpakowałem 27 różnych śrubek. Jakieś 2,5 godziny zabawy.
Teraz się obnażę, widać wszystkie babole

dopiero na tych fotach makro widać dobrze te łby śrub. Normalnie to się trzeba nieźle wybałuszać gały żeby zobaczyć czy to jest plusik czy minusik
Pomalowałem też drugie koło, wydech i parę innych drobiazgów.
Dziś zacząłem od przybrudzenia silnika i dalszego składania.
Doszedłem przy okazji do wniosku że za bardzo nakombinowałem w tym modelu i jak uda mi się to wszystko złożyć do kupy bez jakichś strat to chyba będzie cud.