Wreszcie się doczekał "Emil" swojego miejsca na półce, choć trwało długo (zakupiony w 2006 roku!).
Model samolotu Hannesa Trautlofta, Staffelkapitana 2./JG 77 z września 1939, Bf-109 E-1 W.Nr 4172.
Zacząłem go jeszcze w 2006 roku, ale potem była budowa domu, przeprowadzka, fascynacja samolotami RAAF, więc dopiero niedawno wziąłem go do ręki ponownie - i jest.
Ukończyłem go w urodziny naszego gównego Luftwaffe Eksperta, czyli wczoraj, więc niejako w uznaniu jego zasług, choć obie te daty zbiegły się przypadkowo.
Ma kilka niedociągnięć, rzecz jasna ("A gdzie ty tu Wąski widzisz dociągnięcia" cyt. Siara z "Killer-ów Dwóch"
Dziekując przy okazji wszystkim "Experten" za wkład wiedzy i ustrzeżenie mnie przed większymi "kiksami", zapraszam na fotki! Zdjcia troszkę ciemne, ale właśnie skończyła się burza i słońce do końca nie wyszło. Jak będzie trzeba, to poprawię.

Dodatkowo zdjęcia ze "starszym bratem" Bf-109 D-1 Hannesa Gentzena, Gruppen Kommandeura JGr.102, asa z września 1939 (7 zwycięstw powietrznych) - model Academy zrobiony kilka lat temu

Specjalne podziękowania dla Michała "Mecenasa" za komplet kalkomanii Techmodu do przetestowania!