Rüstsatz

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Rüstsatz

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 13:21

Witam, czy ktoś z szanownych Kolegów dysponuje może rysunkami PODKADŁUBOWEJ wyrzutni rakiet WGr 21. Mam zamiar zrobić Fw-190 Willego Ungera, a we wszystkich książkowych przedstawieniach Rüstsatz, które mam, niestety tego nie ma.
urquart

Reklama

Re: Rüstsatz

Postprzez Kuba P. » czwartek, 25 sierpnia 2011, 14:26

Pogoogluj pod hasłem Krebsgerat czy samo Krebs.
Ja nie kojarzę rysunków, tylko zdjęcia tak wyposażonych Fw 190.
Kuba P.

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 15:55

Kuba P. napisał(a):Pogoogluj pod hasłem Krebsgerat czy samo Krebs.
Ja nie kojarzę rysunków, tylko zdjęcia tak wyposażonych Fw 190.

Dzięki Kuba, skoro Ty nie kojarzysz to tego nie ma :mrgreen:
Popraw mi, jeśli się mylę, ale chyba w jakimś starym Trimasterze było to ustrojstwo
urquart

Postprzez Georg01 » czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:02

urquart napisał(a):Mam zamiar zrobić Fw-190 Willego Ungera, a we wszystkich książkowych przedstawieniach Rüstsatz, które mam, niestety tego nie ma.

Muszę Cię zmartwić. Chodzi o "żółtą 17" ? Niestety Willi Unger nie wykonał na tym samolocie ani jednego lotu. Ma przy nim, a nawet w nim (!) kilka fotek. Zachowała się książka lotów Ungera i nie ma tam żadnego lotu na tym egzemplarzu Fw 190, chociaż miał loty na wielu innych Fw 190 z tej eskadry. Temat kiedyś był na 12o'clock.
Georg01

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:22

Georg01 napisał(a):
urquart napisał(a):Mam zamiar zrobić Fw-190 Willego Ungera, a we wszystkich książkowych przedstawieniach Rüstsatz, które mam, niestety tego nie ma.

Muszę Cię zmartwić. Chodzi o "żółtą 17" ? Niestety Willi Unger nie wykonał na tym samolocie ani jednego lotu. Ma przy nim, a nawet w nim (!) kilka fotek. Zachowała się książka lotów Ungera i nie ma tam żadnego lotu na tym egzemplarzu Fw 190, chociaż miał loty na wielu innych Fw 190 z tej eskadry. Temat kiedyś był na 12o'clock.

Dzięki, nie wiedziałem, zaraz wejdę na 12o'clock. W takim razie mam zamiar zrobić żółtą 17 - pilot nieznany :mrgreen:
urquart

Postprzez Kuba P. » czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:25

urquart napisał(a):Dzięki Kuba, skoro Ty nie kojarzysz to tego nie ma :mrgreen:
Popraw mi, jeśli się mylę, ale chyba w jakimś starym Trimasterze było to ustrojstwo

No ja nie kojarzę, bo mnie ten przypałowy instrument strzelający w tył zbytnio nie interesował, może coś Ci się uda trafić?
W zestawie MA-8 Trimastera to jest i mam szczęście mieć ten model :)
Kuba P.

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:55

Kuba P. napisał(a):
urquart napisał(a):Dzięki Kuba, skoro Ty nie kojarzysz to tego nie ma :mrgreen:

No ja nie kojarzę, bo mnie ten przypałowy instrument strzelający w tył zbytnio nie interesował, może coś Ci się uda trafić?
W zestawie MA-8 Trimastera to jest i mam szczęście mieć ten model :)

Zamówiłem to ustrojstwo u Amerykańców za całe 5,5 usd. Jak nie przyślą, to będę Cię błagał o skan kawałka instrukcji Trimastera. Samą rurę mam z jakiegoś starego messera, problem jest tylko z uchwytami, ale mam nadzieję, że jankesi się sprawią.
dzięki i pozdrawiam
urquart

Postprzez Kuba P. » czwartek, 25 sierpnia 2011, 17:03

A ja to jakieś foto z przyjemnością zrobię dziś, nie ma najmniejszego problemu. Przypomniałem sobie tylko, że w tym Trimasterze brakuje instrukcji, ale tajle mogę bez kłopotu sfotografować. Będziesz tą Tamkę robił?
Kuba P.

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 17:45

Kuba P. napisał(a):A ja to jakieś foto z przyjemnością zrobię dziś, nie ma najmniejszego problemu. Przypomniałem sobie tylko, że w tym Trimasterze brakuje instrukcji, ale tajle mogę bez kłopotu sfotografować. Będziesz tą Tamkę robił?

Czytasz w moich myślach :mrgreen:
a tak przy okazji, nie masz na zbyciu anten radaru OWL-a do fw-190A-6/R11 albo A-8/R11 - na stronie producenta ,,brak"
urquart

Postprzez pik » czwartek, 25 sierpnia 2011, 19:51

Urquart, tak na marginesie, to po co ci takie informacje? Z tego co obserwuje zadajesz ma forum sporo dość szczegółowych pytań w dość nieokreślonym celu... Pokazałbyś jakiś model albo warsztat? A może piszesz książki??? :P
Pozdrawiam
Darek
Na warsztacie 1/72: Ar-234 (Dragon), Ju-88 (Revell), FW-190 (Revell+Hasegawa)
Portfolio: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=17429
pik

Postprzez Kuba P. » czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:26

urquart napisał(a):nie masz na zbyciu anten radaru OWL-a do fw-190A-6/R11 albo A-8/R11 - na stronie producenta ,,brak"

Nie, nie mam. A-8/R11 mam też Trimastera i tam są fajne anteny a anteny w A-6 to proste pręty, łatwo to zrobić.
Mam jakieś kalki OWL w 72 ze starych czasów i nie mam więcej kontaktów z ich produktami.
Kuba P.

Postprzez urquart » czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:56

pik napisał(a):Urquart, tak na marginesie, to po co ci takie informacje? Z tego co obserwuje zadajesz ma forum sporo dość szczegółowych pytań w dość nieokreślonym celu... Pokazałbyś jakiś model albo warsztat? A może piszesz książki??? :P

książki piszę, ale nie o lotnictwie ;o)
zadaję pytania, być może chaotycznie, ale chcę uzupełnić szczegółową wiedzę. nie będę się kompromitował pytaniami w stylu: ,,co wiecie o fw-190 ileś tam, pomóżcie" :mrgreen: Jak mam z czymś problem to pytam mądrzejszych, w końcu od tego jest forum
urquart

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste