Początkujący. Parę pytań.

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Początkujący. Parę pytań.

Postprzez Lupusek » piątek, 26 sierpnia 2011, 17:47

Na początku witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowym użytkownikiem z zerowym doświadczeniem odnośnie sklejania tych małych arcydzieł, które większość z Was tworzy.

Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem, pociągają mnie pojazdy wojskowe i cywilne w skali 1/35 oraz figurki 1/16.

Pooglądałem przez ostatnie tygodnie galerie ukończonych prac, warsztaty etc. i mam mętlik w głowie ;)

Jaki model polecacie początkującemu?

Jakie narzędzia konkretnie będę potrzebował np. skalpel jak wielkie ostrze, jakiej firmy itd., jaki klej....

Najbardziej mnie ciekawi malowanie, czy potrzebuje aerografu? Czy bez niego pomalowane pędzelkiem modele wyglądają marnie? Stąd to pytanie gdyż większość warsztatów zawiera zdania "pomalowane tym i tym"-i gubię się, nie wiem czy to efekt pistolecika, czy pędzla...

Pozdrawiam i przepraszam, jeżeli te pytania są proste i gdzieś już kiedyś udzieliliście na nie odpowiedzi ;)

Z nieskrywanym podziwem dla Waszych prac, Krzysiek.
Lupusek

Reklama

Re: Początkujący. Parę pytań.

Postprzez xenomorph » piątek, 26 sierpnia 2011, 18:28

Witam.

Poczytaj sobie najpierw kilka ciekawych tematów, a potem w razie dodatkowych pytań, chętnie ktoś Ci odpowie.
Tu link http://pwm.org.pl/pwm/index.php/faq

Pozdrawiam 8-)
Obrazek
Jarosław Rzemiński
xenomorph

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje