Kazik: But ma rozmiar niewielkiego samochodu
Levee: Robot może siąść natomiast obawiam się, że ze względu na wielkość to na małym słoiczku Tamiyi będzie wyglądał jak na nocniku

No ale oczywiście jeżeli będzie zaporzebowanie, to będzie też taka fotka.
Wracając do warsztatu - zacząłem robić prawą nogę i moje początkowe plany, co do sposobu montażu i malowania musiałem nieco zrewidować. Tyle elementów na siebie zachodzi i wchodzi, że jednak musze malować partiami i potem wszystko skladać.
Zrobiłem sobie sesję malarską z nowo kupionym, czarnym podkładem Gaia EVO. Panie i Panowie - pierwsze wrażenia są normalnie miodzio. Rozcieńczałem żółtym Gunze, dość mocno. Pieknie kryje, rozlewa się bosko i ku zapewne zdziwieniu Gaiowych stosunkowo wolno schnie. Oczywiście wolno należy rozumieć jako "wolniej niż natychmiast". Zależy to zapewne od rozcieńczenia i grubości ale element aby go wziąć w paluchy musiał poleżeć ze 2-3 minuty.
Malowałem na goły, nie umyty plastik i paznokciem z rozsądną siłę nie zdrapuje się. Rozcieńczenie na oko farba:rozp 1:1,5/2, malowane dyszą 0,5mm, przy ciśnieniu ok 1,5atm. Schnie na głębszy półmat.
Tu widać, że się nie obijam.

Efekty malowania wspomnianym podkładem.