LEXUS IS / IS250 Fujimi 1:24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

LEXUS IS / IS250 Fujimi 1:24

Postprzez Mr_Benz » czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:30

Witajcie !

Jestem bardzo szczęśliwy, że udało mi się skończyć ten model !
Było to dla mnie ważne, ponieważ rozpocząłem go trzy lata temu...
To mój mały powrót do modelarstwa, a fakt ukończenia modelu dodał mi skrzydeł :mrgreen:

Zapraszam do oglądania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Michał
.
Obrazek
MERCEDES SLK 230 AMG /FUJIMI 1:24/
Mr_Benz

Reklama

Re: LEXUS IS / IS250 Fujimi 1:24

Postprzez shivadog » czwartek, 25 sierpnia 2011, 17:36

Ostatnie zdjęcie jest extra!
shivadog

Postprzez ROMAN » czwartek, 25 sierpnia 2011, 21:28

Myślę, że pierwsze jest dużo bardziej odzwierciedlające ten świetny model. Gdybyś zamiast tych płytek zaserwował modelowi jako podkład papier ścierny byłoby jak na asfalcie.

Super.
ROMAN

Postprzez kitt94 » czwartek, 25 sierpnia 2011, 21:43

Jak dla mnie super, ładnie i czysto wykonany, aż się prosi żeby zrobić mu zdjęcia "w skali".
kitt94

Postprzez Macio4ever » piątek, 26 sierpnia 2011, 08:02

Bardzo przyjemny model, widać czystość wykonania i montażu. Lakier ładnie wypolerowany i dodatkowo moim zdaniem kolor świetnie pasujący do samochodu.

Rejestracja dobra na przywitanie z forum :mrgreen:

Trochę uciekł napisł IS250 ale to raczej drobiazg. Zgadzam się z Romanem, że papier pewnie byłby lepszy, tak faktura podłoża jest bardzo gruba w stosunku do bryły samochodu.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez klajus » piątek, 26 sierpnia 2011, 08:23

Nie jestem modelarzem cywilnym - jeszcze - ale muszę powiedzieć, że elegancko wypolerowany model!
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Mr_Benz » piątek, 26 sierpnia 2011, 11:02

Witajcie !

Myślę, że pierwsze jest dużo bardziej odzwierciedlające ten świetny model. Gdybyś zamiast tych płytek zaserwował modelowi jako podkład papier ścierny byłoby jak na asfalcie.

Zgadzam się !
Zupełnie inne 'światło' na zdjęciu, w sumie musiałem poczekać na zachmurzone niebo, żeby móc zrobić te zdjęcia na asfalcie.
Te zdjęcia na płykach były robione w specyficznych warunkach oświetlenia, dlatego wyszły lepiej.
Co do sztucznego asfaltu w skali to myślę o tym.
Chciałem kupić papę asfaltową i ją przerobić na 'asfalt', ale rolka kosztuje 70zł.... (a ja potrzebuję tylko jakiś arkusz mniej więcej 40x30 cm lub 40x40 cm lub coś koło tego - wtedy będzie można ładnie "wtopić" model w kraobraz.
Podobno też można papier ścierny 80 do tego wykorzystać - sprawdzę to przy najbliższej okazji w sklepie.

Rejestracja dobra na przywitanie z forum

Starałem się jak mogłem :mrgreen: (żeby się podlizać) - w sumie to jestem wychowankiem PWM'u (wtedy jeszcze 'starego' pwm'u) a trochę kombinowałem z tablicami i wpadłem na pomysł, że czemu by nie PWM ?

Trochę uciekł napisł IS250 ale to raczej drobiazg.

Oj uciekł, uciekł... żebyś wiedział jak mi się ręce trzęsły jak to naklejałem... No ale już nie ryzykowałem przeklejania tego, bo raczej wiadomo co by z tego wyszło. Swoją drogą - te metal transfery to świetna rzecz !

Dziękuję za komentarze.

Pozdrawiam
Michał
.
Obrazek
Mr_Benz

Postprzez PsyhoSpider » piątek, 26 sierpnia 2011, 11:33

Bardzo fajnie wykonany model. Fajna sylwetka pojazdu, choć jak dla mnie nie proporcjonalne lusterka. Czym malowałeś lusterka od strony wewnętrznej? Chodzi mi o powłokę lustra?
Warsztat Obrazek
PsyhoSpider

Postprzez Mr_Benz » piątek, 26 sierpnia 2011, 18:52

Czym malowałeś lusterka od strony wewnętrznej? Chodzi mi o powłokę lustra?

Wkłady lusterek są 'fabryczne' czyli coś al'a chrom w wykonaniu Fukimi - zdaje się, że w tej samej ramce były też końcówki wydechów,i wkłady reflektorów, które też się bardzo ładnie świecą (na ramkę gdzie były felgi, użyto już innego materiału). Te wkłady lusterek rzeczywiście wyszły im dość fajnie, ale obraz w nich jest 'ostry' tylko dla najbliżej położonych obiektów.
Natomiast co do wielkości lusterek... rzeczywiście są nieproporcjonalne, ale w skali 1:1 też tak jest. W ogóle ten Lexus jest sprytnie zaprojektowany "optycznie". Np. zobacz sobie w oryginale jak "wysokie"/duże/ są przednie drzwi.
.
Obrazek
Mr_Benz

Postprzez Kazik » sobota, 27 sierpnia 2011, 09:39

Tak jak już pisałem w warsztacie mi również bardzo się podoba lakier.
Jest bardzo ładnie położony, nieprzelany, z ładnym połyskiem.
Ładnie i czysto wykonany model z drobnymi uwagami, o których już wspominano.
W kwestii galerii, no cóż ja nie przepadam za takimi fotkami plenerowymi, bo tak na prawdę to więcej ukrywają niż pokazują.
Aby móc dobrze ocenić model to podstawowe fotki powinny być zrobione w mniej lub bardziej studyjny sposób na jednolitym tle. Jako bonus i dla wrażeń artystycznych można dorzucić jakieś foty plenerowe lub inne fotomontaże.
Ale to tylko moje prywatne zdanie.
Pozdrawiam i czekamy na kolejny piękny model.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Mr_Benz » niedziela, 28 sierpnia 2011, 08:58

no cóż ja nie przepadam za takimi fotkami plenerowymi, bo tak na prawdę to więcej ukrywają niż pokazują

:mrgreen: Tak właśnie miało być... Model cieszy oko, ale daleko mu do dobrego wykonania. Fotki są tak robione, że tuszują pewne niedociągnięcia. Ale jestem świadom popełnionych błędów i wyciągnąłem wnioski, baaa - nawet zapisałem sam sobie uwagi co zajęło mi całą stronę A4 :)
.
Obrazek
Mr_Benz

Postprzez WestBikers » niedziela, 28 sierpnia 2011, 10:09

Bardzo ładnie i czysto sklejony model - naprawdę mi się podoba
WestBikers

Postprzez Kuba'125 » wtorek, 13 września 2011, 14:32

Lexus bardzo ładny,w szczególności podoba mi się wnętrze,kolor jest niesamowity i świetnie komponuje się z kolorem karoserii,który również jest bardzo ładny :)
Kuba'125

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli