Katyusha Soviet Rocket Launcher
Pozwalający na wykonanie miniaturowego Zisa-6 z zamocowaną wyrzutnią BM-13

Modelik został wydany w serii z innymi, gejmerskimi, zestawami tego producenta.
Jako, że nie jest to moja pierwsza Zviezda w "setce" spodziewałem się kilku części pozwalających na złożenie miniaturki pojazdu bez używania kleju.
Jakie było moje zdziwienie gdy okazała się, że ten miniaturowy modelik, który według producenta ma jedynie 6,5 cm długości składa się z ponad 20 elementów.

Wszystkie części zgrupowane są na 2 ramkach wtryskowych:

Głównym elementem modelu jest rama wraz z podłogą komory silnikowej wraz z błotnikami.

Do niej dołączamy pozostałe elementy małej Katiuszki.
Pozostałe elementy, jak choćby podłoga do której mocujemy elementy wyrzutni wraz z błotnikami prezentują się ładnie, posiadają zaznaczone drobne detale.

Od całości nieco odbiega kabina kierowcy pozbawiona oszklenia.

Ma jednak delikatnie zaznaczone ramy oraz ......... wycieraczkę.
Model zawiera więcej tego typu "smaczków"
Miniaturowe koła posiadają zaznaczenie bieżnika, który bardziej wyczuwa się pod paznokciem czy na zdjęciach w zbliżeniu niż w rzeczywistości.
Jak wydać na powyższym zdjęciu poniżej przedniej części kabiny widać otwór na bolec montażowy.
Jego usytuowanie może on nieco dziwić. Nie jest to jednak żaden błąd. Służy on do mocowania miniaturowego silnika który można wyeksponować w gotowym modelu. Ułatwia to pokrywa silnika pozwalająca na zamocowanie jej w pozycji otwartej.

Bardzo ładnie i delikatnie prezentują się także inne elementy zestawu.
Przód komory silnika z zaznaczoną chłodnicą czy też elementy wyrzutni rakietowej z siłownikami i obowiązkowo wiązką rakiet.
Zestaw ten z racji na swoją bardzo atrakcyjną cenę, w Martoli zakupiłem go za 8,50 pozwala na wykonanie miniaturowej dioramki z całą baterią w akcji. Szkoda, że żaden producent nie pokusił się o wykonanie zestawu żołnierzy w tej nieco egzotycznej skali.
Jedyną bolączką tego zestawu może być materiał z jakiego odlano części.
Z racji na przeznaczenie do gier jest to nieco miękki i gumowaty plastik.
Może on sprawiać pewien kłopot przy malowaniu.