Dziękuję za miłe słowa

, cieszę się, że się podoba.
Andrzej Godlewski napisał(a):...czy można by poprosić o jakiś opis techniki malowania, jaki numer farby ,pędzelki itp...
Co do techniki malowania to czerpałem garściami z tego wątku :
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=45856 i do malowania skóry użyłem tych samych farb co Sebastian Rollingstones (Flesh Paint Set - Life Color).
Reszta figur malowana również w większości farbami Life Color z zestawu do malowania niemieckiej pancerki German WWII Military Vehicles Double Camuflage Set art.DSC 01 + Pactra Polish Blue.
Malując dla każdego koloru przygotowywałem sobie trzy odcienie - baza, jaśniejszy - rozjaśniony bielą, ciemniejszy - przyciemniony szarością lub czernią .
Cienie i rozjaśnienia malowałem metodą mokre w mokre (patrz wątek Sebastiana Rollingstonesa) używająć przygotowanych trzech wariantów koloru i dodatkowo mieszając je ze sobą dla uzyskania subtelniejszych przejść.
Kluczem jest nie przejmowanie się tym, że w trakcie malowania nie wszystko wygląda jak byśmy chcieli - po wyschnięciu powinno być ok.
PS.Wzór na kamizelce uzyskałem używając szablonów zewnętrznych tzn. najpierw pomalowałem całość na jasny kolor, następnie nakleiłem wycięte z taśmy maskującej Tamyia romby a potem pomalowałem całość na brązowo.
Po wyschnięciu zdjąłem taśmowe romby i gotowe.