Super Model na Facebooku

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

Super Model na Facebooku

Postprzez caughtinthemiddle » piątek, 30 września 2011, 13:20

Czytelników obecnych i przyszłych serdecznie zapraszam do odwiedzania i komentowania nowo powstałego profilu SM na Facebooku.
W programie m.in. informacje o nowościach na rynku modelarskim, imprezach krajowych i zagranicznych, nowych publikacjach OW Kagero i Kagero Publishing czy pracach nad kolejnymi numerami magazynu - mogą zdarzyć się przecieki ;o)
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Super Model na Facebooku

Postprzez Slash » piątek, 30 września 2011, 13:38

O fajnie, w końcu jakaś forma otwarcia na odbiorcę. Kiedyś już to chyba gdzieś sugerowałem, ale chętnie napiszę jeszcze raz. Jakiś czas temu, krótko bo krótko, ale kupowałem SM i jemu podobne. Natomiast zmęczyła i znudziła mnie forma tych pisemek. Przegląd nowości + mini relacje z budowy modeli, których w i tak o wiele szerszej formie w internecie nie brakuje. Z modelarstwem w kraju najgorzej nie stoimy chyba, stąd też sądzę, że artykuły pokroju: "taki a taki model, dodałem fotel airesa, ogólnie leży w planach albo i nie, pomalowałem taką farbą, składał się fajnie, na koniec zrobiłem washa" już nie do końca zaspokaja potencjalnych odbiorców. Uważam, że ciekawsze byłby dokładne artykuły dotyczące jakiś pojedynczych kwestii. Scratch building, roślinność na dioramie, woda, śnieg, nitowanie, rycie linii podziału, malowanie figurek warstwa po warstwie, praca z elementami PE etc. Czasem też czytając artykuły miałem wrażenie, że najważniejsze kwestie techniczne autor pozostawia dla siebie, stawiając bardziej na nobilitację w prasie jak przekazanie wiedzy. Do tego wiele z takich zagadnień można dość mocno rozbić jeszcze. Oczywiście potrzebna byłaby do tego jeszcze odpowiedniej ekipy.
Slash

Postprzez Marek Naja » piątek, 30 września 2011, 15:18

Mam wrażenie, że dawno SM nie czytałeś.
vel Baldigozz
Marek Naja

rpm3

Postprzez Arcturus » piątek, 30 września 2011, 16:12

Slash napisał(a):Przegląd nowości + mini relacje z budowy modeli, których w i tak o wiele szerszej formie w internecie nie brakuje.

Ale jak mawiają górale beskidzcy, "Jenternety jenternetami, aliści w wygódce oldskulowe pismo łatwiej się czyta niż komputerem na kolanach operuje. Hej!"
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez Slash » sobota, 1 października 2011, 17:48

nie dam słowa, że przeczytałem ostatnie 2 numery, ale od czasu do czasu w empiku przekartkuję. Zmiany są niesamowite od czasu jak robią to panowie "stąd". Ale wydaje mi się, że nie było to jeszcze coś takiego jak w mojej wizji świata. Podkreślam mojej ;o)
Slash

Postprzez marder4 » sobota, 1 października 2011, 21:20

najważniejsze kwestie techniczne autor pozostawia dla siebie,

Oj i tu się nie zgadzam,w ostatnim numerze dałem z siebie wszystko... :mrgreen:
marder4

Powrót do Oferty sklepów i firm