Zachęcony modelem kolegi Shivadog-a (http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=230&t=14733) postanowiłem i ja sięgnąć na półkę po swojego Gustawa. Zarówno skala jak i sam model dają spore możliwości dla własnej inwencji. Postanowiłem zatem, że model wzbogacę o kilka zestawów uzupełniających. Zdecydowałem się na wnęki podwozia RB Productions oraz wnętrze kabiny Airesa.
Budowę rozpocząłem właśnie od wnęk podwozia. Zgodnie z instrukcją montażu usunąłem fabryczną strukturę górnej powierzchni komór. Początkowo chciałem zaszpachlować fabryczne otwory, ale po kilku próbach poddałem się. Za każdym razem wynik był niezadowalający - trudny dostęp + wklęsła powierzchnia. Uznałem, że lepszy efekt osiągnę wykonując ten element samodzielnie. W tym celu z cienkiego polistyrenu wytłoczyłem profil zagłębienia w górnej powierzchni płata. Powiększyłem nieco samo zagłębienie i dopiero wtedy wkleiłem wytłoczony profil.

Teraz można było przystąpić do montażu elementów fototrawionych. Wszystkie części pasują do siebie bardzo dobrze, dotychczas nie napotkałem żadnych trudności. Na razie tyle "wystrugałem"

Zabieram się za dolny fragment płata...