Macio4ever napisał(a):Proxxon robi końcówki z trzpieniem 2.4 ale jest mniejszy wybór niż tych do cnc.
Zadam podchwytliwe pytanie - co chcesz zrobić, z czym te Tamiyowskie końcówki nie mogą sobie poradzić?
Macio4ever napisał(a):Z druiej strony może po prostu kup 1 szt i spróbuj. Ręka ręce nie równai w Twoim wypadku może okazać się, że świetnie zda egzamin.
Macio4ever napisał(a):Zanim zaczniesz psuć szczoteczkę zerknij tutaj: viewtopic.php?f=21&t=17861
Palenie plastiku wynika z nie do końca właściwego dobrania frezów/wierteł i prędkości posuwu. Zastosowanie do wiercenia 2 piórowych freezów wiercących zapewnia perfekcyjnie otwory albo wiertła stosowane do cnc.
Jajacek napisał(a):Czy w zastosowaniach modelarskich sprawdzają się frezy dentystyczne ? A jeżeli tak, to jakie ?
Czy zeszlifowane cząstki polistyrenu nie zabijają przestrzeni pomiędzy zębami ?
Przemysław Szymczyk napisał(a):Mam zasilacz 12V ale tylko 0,5A, więc pewnie będzie za słaby. Zresztą to zasilacz od takiego właśnie nołnejma za trzy dychy. Myślałem też o jakimś tańszym zestawie (widziałem jakieś firmy FERM za ok 100zł za całość łącznie z wałkiem) ale zależy mi żeby urządzenie było dobrej jakości, nie biło na boki i nadawało się do precyzyjnej roboty. A fakt że cały zestaw FERM jest w cenie wałka do proxxona zmusza do zastanowienia nad jego jakością
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości