Dzięki za opinie, cieszę się, że nie ma tragedii :] Z figurkami mam zawsze problem, bo jak je zazwyczaj malowałem to trzymałem dość blisko nosa, przez co efekty dla mnie oczywiste z pewnej odległości zanikały

Tym razem starałem się figurkę trzymać troszkę dalej i zrobić bardziej wyraźne cieniowanie. Jednocześnie poeksperymentowałem z akrylami. Odkryłem, że Lifecolor bez problemu miesza się z Pactrą i Vallejo Air. Sprawdziłem także jak działa rozcieńczalnik do aero Vallejo z Lifecolorem - próby wyszły pozytywnie i teraz Lifecolory rozcieńczam Vallejo

Co do szelek to sprawa nie jest taka oczywista, są zdjęcia z 39 z żołnierzami właśnie w szelkach. To jest kwestia raczej konkretnych jednostek, bo generalnie wiadomo, że szelki powszechne nie były. Scenki raczej jakoś konkretnie w miejscu historycznym umieszczać nie będę, więc myślę, że szelki mogą zostać

Tomaszu - czyj to wyrób ta figurka, którą pokazałeś?
Mam jeszcze figurki
"German Medical Troops" Dragona ale nie wiem czy ich użyć :/ Są fajne bo bez szelek no i są medycy. Pytanie czy to możliwe, że przy zwycięstwie Polaków Niemcy zabierają spokojnie swoich rannych? Na początku wojny panowała raczej wyższa kultura walki niż później, ale mam mieszane uczucia co do takiej wizji...