Po czym zabrałem się za klejenie. Dodałem do niego zestawik Eduarda (model jest tak miły w klejeniu, że zdjęcie przedstawia tylko pozostałości po elementach:

W ramach akcji "tak się bawi szlachta" kupiłem Sidolux i powstało takie coś:

Figurki także zagoszczą na przyszłej dioramce, jednak robiłem je dawno temu przed dostaniem uwag od modelarzy, więc na razie proszę o nie patrzenie na nie - chyba, ze jako ciekawostkę:

Później zrobiłem akcesoria:

Następnie miałem romans z podstawką, czyli płytka karton-gips, woda, Pękniecie od nadmiaru wody w stosunku do gipsu, które sprawiło, ze płyta nabrała według mnie uroku, później dodałem zniszczenie płyt lotniska (w końcu niemaszki atakują) posypałem czymś tam, o farbach tym bardziej się nie wypowiadam, bo to była mieszanka wszystkiego z wszystkim.

I gdy byłem jako-tako zadowolony z niedokończonego projektu:

Powróciłem do projektu "tak się bawi szlachta" oraz zafascynowany efektami, jakie można uzyskać kupiłem farby olejne. Na dodatek postanowiłem skończyć figurki, a także po zobaczeniu Miga Mathiasa Beckera dodać paczki papierosów i mapę

Samolot jak widac jest wstępnie pocieniowany postaram się lepiej pokazać mapę, figurki od nałożenia pokładu nie ruszana paczki papierosów - Lucky Strikeów muszę zrobić znacznie grubsze i chyba się skuszę postaram się znowu zrobić zielone, ale takie, aby było na czym oko zawiesić. W związku z długim weekendem kolejne zdjecia pojawią się w najkrótszym czasie.