przez Chrupek » wtorek, 18 października 2011, 12:16
Ochłonąłem ! Ale nie mam konkretnego pomysłu. Zostanę przy tym co proponuje ZM. Ale każda pomoc a zwłaszcza relacja z budowy bardzo mile widziana
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
przez SKYRAIDER » wtorek, 18 października 2011, 20:00
Jak zwykle, powoli do przodu, nie ma co się spieszyć. Tłoki i korbowody zostały usunięte, żeby zrobić miejsce na silnik (mikro). Zamontowane łożysko, tulejka, wszystko pasuje, zasilanie w osłonie radaru.
25 mam ostatnie spotkanie z "chemią" trzy dni i potem koniec stresu, mam nadzieję.
przez Chrupek » wtorek, 18 października 2011, 20:06
Nie sądziłem że tak szybko się nim zajmiesz Trzymam kciuki za twoje spotkanie i będę wiernym "podglądaczem" droki ku końcowi Pozdrawiam Chrupek
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
przez SKYRAIDER » poniedziałek, 31 października 2011, 22:15
Czołem Panowie Modelarze, Trochę odpocząłem po ostatniej chemicznej kuracji, oto owoc, pierwszy odlew 1:32 zestawu uzupełniającego do Skyraidera, a może i do innych modeli.
Instrukcja, ale tylko do wózka. Zdjęcie ze strony ZM.
Może jutro uda mi się zrobić zdjęcia nitowania, jak nie zapomnę zabrać aparatu z domu do klubu
Rzeczywiście, kadłub na zdjęciach od nosa do ogona prawie czarny, a na skrzydłach ledwo co. Chyba, że autor modelu miał jakiś przypadek szczególny udokumentowany, ale nie wiem co musiałoby się stać by się takie coś zrobiło.
Coś tam jest na tym skrzydle, ale to za mało żeby właśnie tak zrobić. Nie wiadomo od czego to jest, jedno zdjęcie niczego nie wyjaśnia. Przyjmując rację modelarza, mógł tak zrobić jak odczytał zdjęcie. Przeszukałem moje archiwum i na nic takiego nie trafiłem, nie wie się wszystkiego. Okopcenia są znakomite.