przez Kuba P. » czwartek, 3 listopada 2011, 18:54
Był.
Pierwsze wrażenie jest dość pozytywne. Czysto odlane elementy, bardzo ładne. Podobają mi się elementy przezroczyste czy chociażby odlewy cylindrów. Silniki mają szansę wyglądać nieźle po zmontowaniu i odpowiednim doposażeniu w brakujące elementy. Osłony silników rzeczywiście robią dziwne wrażenie, zdecydowanie konieczna korekta. Już czuję, że QB będzie miał używanie.
Poszycie sterów nadal chińskie, jak na moje gusta mocno przerysowane. Linie podziału blach takie standardowe, coś jak w nowych trumpeterach czy HB. Absolutnie nie podobają mi się zespoły śmigieł z kołpakami. To jest brzydko odlane, trzeba usunąć szwy dzielenia formy z kołpaków i do tego absolutnie brak detali. Minus za śmigła. Nienajgorszy, chociaż taki podstawowy zestaw wyposażenia kabin załogi.
W moim egzemplarzu są dwa nosy, krótki i długi, oba nieprzezroczyste. Blaszka przeciętna, ale dobrze, że jest.
Model wygląda jak taki ciut lepszy Trumpeter czy HB.
Acha, uwaga na ramki, w moim z przezroczystej wyłamały się elementy, na szczęście części się nie uszkodziły. GWH powinien poprawić zabezpieczenie.
Moim zdaniem model za drogi na to, co oferuje. Powinien kosztować ze 40 EUR max. A jest droższy.
Z drugiej strony zawsze chciałem mieć P-61 i stary Monogram mnie odrzucał. Teraz mamy coś co wygląda troszkę na przeryty i nieco zmodernizowany Monogram.
Lepszego raczej prędko nie będzie, to co jest jest na pewno fajne i będzie rewelacyjnie wyglądało po zbudowaniu.
Zdjęć typu inbox nie robię, bo są już w sieci.