Artur napisał(a):P
Dziadek jeżdził sprzętami w panzergrau i twierdzi ze kolorek jest ok
Nie była to przypadkiem Nyska milicyjna lub pojazd zdobyczny
Pozdrawiam,
Kuba
Moderator: xenomorph
Artur napisał(a):P
Dziadek jeżdził sprzętami w panzergrau i twierdzi ze kolorek jest ok

Jeśli opcja druga odpada, to nie jestem pewien, czy jest się czym chwalić
Artur napisał(a):Widzę że nie wszyscy przyjeli to jako żart
Co do koloru to moja zasługa kombinowania w programie graficznym,w rzeczywistości jest trochę ciemniejszy i mniej niebieski , generalnie mi się podoba taki kolor-ale każdy oczywiście może mieć odmienne zdanie,więc każdą opinię biorę pod uwagę-dziękuję za opinie.
Pozdrawiam
Artur
Zrób fotę z 50 złotowym banknotem*. Bez photoshopa, bez cudowania. Bedzie jasne jaki kolor ma model.
ROMAN napisał(a): model byłby nudny jak "paprykarz szczeciński" więc dobrze, że zrobiłeś go po swojemu.

Tylko czemu zamiast bardzo ciemnoszarego Panzergrau ten model ma na sobie jakiś niebieski kolor to już zupełnie nie rozumiem...
siara1939 napisał(a):ROMAN napisał(a): model byłby nudny jak "paprykarz szczeciński" więc dobrze, że zrobiłeś go po swojemu.
Niekoniecznie.
Mozna zrobic wszystkie smaczki o ktorych Roman piszesz i uzyc koloru odpowiedniego. Ten jest za jasny i za niebieski.
Pomijajac kolor nie podobaja mi sie sloje na nozycach do drutu. Na tekturze tych sloi nie powinno byc chyba.
A jeśli o nożyce chodzi to prawda. Bakielit był lub karton poniekąt. Było wałkowane na forum z jakimiś nawet zdjęciami oryginałów.
Gdzie go będziesz trzymać? No na półce nie postawisz
Tego akurat nie wiedziałem,od lat wydawało mi się że to drewno,.
Nie przejmuj się tym. Ja na tym forum akurat dowiedziałem się z rok temu, że ten śmieszny klocek na niemieckich pojazdach to nie tajemnicza skrzyneczka na damskie kosmetyki tylko kawał drewnianego litego kloca jako podpórka pod lewarek.
Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości