BodzioS13likes napisał(a):Hmm zawsze starałem się kleić w miarę możliwości już pomalowane elementy, ale można i tez taka drogą kroczyć
Fred-k2 napisał(a):Źle mnie zrozumiałeś, tutaj miałem na myśli przygotowanie części, np. sklejenie ramy w całość, pozbycie się jamek skurczowych, śladów po wypychaczach, usunięcie szwów itp...
greatgonzo napisał(a):Nie żartuję. Coś tam podejrzewam, ale nie wiem co to 'custom'. Liczyłem na informację bez konieczności szukania po sieci i weryfikowania wyników. Lenistwo takie.
Macio4ever napisał(a):Witamy w cywilach![]()
Temat ciekawy, chętnie popatrzę. Co do głównej rady to w sumie sam ją podałeś w ostatnim poście - w przeciwieństwie do pancerki w cywilach najpierw malujemy potem składamy. Przeważnie nie da się inaczej robiąc model na czysto.
Druga rada, to opóźnij malowanie do momentu, w którym będziesz pewny, że wszystko ze sobą dobrze pasuje. Motorki mają ten feler, że dużo manipuluje się już częściowo złożonym modelem, więc lepiej aby wszystko dobrze pasowało, bo łatwo o uszkodzenie lakieru.
Poczytaj FAQ, kilka warsztatów i zadawaj pytania możliwie konkretnie. Wtedy będziemy mogli efektywnie pomóc.
Fred-k2 napisał(a):BodzioS13likes napisał(a):Hmm zawsze starałem się kleić w miarę możliwości już pomalowane elementy, ale można i tez taka drogą kroczyć
Źle mnie zrozumiałeś, tutaj miałem na myśli przygotowanie części, np. sklejenie ramy w całość, pozbycie się jamek skurczowych, śladów po wypychaczach, usunięcie szwów itp. Chodziło mi o to o czym Macio napisał.
BodzioS13likes napisał(a):...jakiegoś pomysłu jak okryć szprychy tak, żebym mógł śmiało malować obręcz na czarno a szprychy zostawić szare/srebrne. Humbol Maskol
BodzioS13likes napisał(a):A jakim kolorem psikałeś te koła ?
BodzioS13likes napisał(a):Jutro bym podskoczył do sklepu i kupił od razu kolorki, maskol
BodzioS13likes napisał(a):...jakiś kolor do tarcz hamulcowych. Co polecacie ?

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości