karolkonw napisał(a):Malowanie planuje "metalicami" gunze
Niestety, tu Ci nic nie podpowiem, z tych mam ledwie jedną farbę (błękitny metalic japońskich wnętrz!
karolkonw napisał(a):Malowanie planuje "metalicami" gunze
Jaho63 napisał(a):karolkonw napisał(a):Malowanie planuje "metalicami" gunze
Niestety, tu Ci nic nie podpowiem, z tych mam ledwie jedną farbę (błękitny metalic japońskich wnętrz!), ale kładła się wdzięcznie, cieniutko. Reszta to Alclady. Są wprawdzie droższe ale ja je uwielbiam.
karolkonw napisał(a):pytanie bardziej o to jak różnicować odcienie.

karolkonw napisał(a):Testowo nimi psikałem i jak wszystkie gunze póki co kładły się cudownie ( z jednym drobnym ale-delikatnie polerować trzeba i broń boże nie maskwoać) - pytanie bardziej o to jak różnicować odcienie.
pik napisał(a):Wg specyfikacji fabrycznej we wnękach powinien być Chromate Yellow Primier.

Jaho63 napisał(a):To już jak uważasz, ale sam doświadczyłem tego organoleptycznie, znaczy, jak sam zobaczyłem różnicę pomiędzy jednolitym i to takim już większym letadłem jak Lightning, a takim z różnicowanymi panelami to jest "ogień i woda". Dobra, przydługo. Prościej, Różnica jest kolosalna. Przejrzyj kilka zdjęć wybierz ciemniejsze panele i symetrycznie je pryśnij nieco ciemniejszym. Zobaczysz.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości