Messerschmitt Bf 109 G-10, 1/48 Revell

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Bf 109 G-10 1/48

Postprzez Kuba P. » niedziela, 16 marca 2008, 00:18

Komandor napisał(a):jaki jest ten Ta-152 z Trimastera-daj jakis krótki Reviews,

Jest boski. Myślę, że w internecie znajdziesz jakieś in-box.

mam możliwość go zakupić, ale za 200 zł PLN z przesyłką. Warto ???

Bardziej niż warto. Jak sam nie kupisz daj znać, ja kupię :)

Czym tak właściwie różni się Dragon od Trimastera.

Trimaster to oryginalna edycja. Plastik + odlewy z białego metalu (m.in. ładne MK 108, fajny fotel, golenie podwozia, łoże silnikowe) + zadziwiająco fajne blaszki, jak na rok wydania całość nieco opuszcza dolną szczękę nawet dziś.
Dragon to już pierwszy przepak, mniejsza blaszka i elementy plastikowe zamiast metalowych. Dalej bardzo fajny zestaw. Potem jest przepak Italeri, bez blaszek i część z zestawów bez ramki z silnikiem.
W odróżnieniu od np. Fw 190 D-9 przepakowywanego niegdyś przez Italeri, ramki wtryskowe w modelu Ta 152 trzymały jeszcze dobry poziom. Focke-Wulfów chyba natłukli więcej i te miewały już nieco gorsze jak oryginał jakościowo wypraski. Rysy na powierzchni, czasem nadlewki, niknące linie (głównie na skrzydłach) i takie tam przyjemnostki.
Kuba P.

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 16 marca 2008, 14:16

A ja mam pytanie... czemu mój temat tak wędruje? Rozumiem, że część osób zmieniła troche jego charakter, ale od czego jest moderacja, która może wydzielić z tego nowy temat?
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez wojtek_fajga » niedziela, 16 marca 2008, 14:22

No chyba lepiej jak temat, który się troszkę rozwinął będzie sobie wisiał w dyskusjach zamiast skończyc za czas jakiś w czeluściach HP...
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 16 marca 2008, 15:45

No tak, tylko pierwotnie był umieszczony w lotniczych galeriach... a to zmienia troche postać rzeczy.
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Re: Messerschmitt Bf 109 G-10 1/48

Postprzez Jarek Gurgul » piątek, 8 stycznia 2010, 14:33

...I tego modelu cały czas szukałem. Byłem pewien, że Adam pokazał kiedyś Bf 109 G-10, ale nie mogłem go 'trafić' - okazało się, że nie ten dział :). W końcu znalazłem, ale zapisany - u mnie na dysku. Dlatego pozwoliłem sobie przenieść wątek w bardziej odpowiednie miejsce, do galerii lotniczej i jednocześnie podstawić fotki z mojego dysku (te z Photobucketa się nie pokazują). Oczywiście model trafi także do katalogu.

Jarek
Jarek Gurgul

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli