zenon-król woźnych napisał(a):Jeżeli już musi być w którymś z tych malowań to RFoJ jest ciekawszy.
jaros napisał(a):Polecam RF-J - jest dobre zdjęcie m.in. w Polskich Skrzydłach.
Jak dla mnie to ciekawsze jest malowanie UZoV. Dwukolorowy spód, dwukolorowy kołpak, nieortodoksyjny krój liter kodowych, szachownica, godło dywizjonu. Za tym malowaniem przemawia też fakt, że można trochę poszaleć z brudzingiem. RFoJ polatał 20 dni, więc w tym wypadku musiałby być to raczej czyścioszek.
Oczywiście pozostaje kilka zagadek co do tego malowania. Pierwsza rzecz to kolor spodu okapotowania silnika. Polskie Skrzydła w opisie podają, że w całości było malowane w kolorze sky. Taką samą wersję przedstawia kalka Techmodu. Jednak, żeby było śmieszniej kolorowanka z Polskich skrzydeł pokazuje to okapotowanie w układzie sky/czarny. Nie wie lewica, co robi prawica

.
Druga rzecz to fin flasch na ogonie. Wg Polskich skrzydeł czerwone pole miało postać pasa, a wg Techmodu czerwony był cały statecznik aż do krawędzi natarcia.
Jaros bardzo fajny model. Napisz proszę jakich farb użyłeś (też i do liter)? Powierzchnie sterowe to aftermarkety, czy wycinane części fabryczne? A oszklenie? Raczej jakieś vaku?
zenon-król woźnych napisał(a):To chyba prędko nie doczekam się na G.55...

Spokojnie, ja to chory jestem jak nie mam zozgrzebanych ze trzech modeli