RAF Be-2c, Roden 1/48, Standard

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

RAF Be-2c, Roden 1/48, Standard

Postprzez awiatik » sobota, 3 grudnia 2011, 12:37

Witam
I ja postanowiłem przyłączyć się do zabawy konkursowej, tradycyjnie z modelem pierwszowojennym.
Do tej edycji postanowiłem wybrać replikę RAFa Be-2c.
Poniżej regulaminowy "inboksik":
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teraz zastanawiam się w jakim malowaniu wykonać replikę.
cdn....
awiatik

Reklama

Re: RAF Be-2c, Roden 1/48, Standard

Postprzez waran » sobota, 3 grudnia 2011, 13:59

Siadam i kibicuję.Jak będę budował swojego, to wybiorę malowanie maszyny z rakietami z 1918r.Model ma bardzo ładny silnik,można go świetnie wyeksponować w modelu.Do swojego mam też zestaw zegarów z Edka.Życzę udanej budowy
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Slash » sobota, 3 grudnia 2011, 14:52

Też chętnie poczekam na więcej. Malowanie proponuję pudełkowe... jest takie mało europejskie w odbiorze. Ile można tego PC10 :mrgreen:
Slash

Postprzez awiatik » sobota, 3 grudnia 2011, 15:39

waran napisał(a):Jak będę budował swojego, to wybiorę malowanie maszyny z rakietami z 1918r

Wszystko wskazuje na to że padnie właśnie na tę maszynę czyli:"8407", w Windsocku 42 są dwa zdjęcia.
Ale jest niewielka rozbieżność pomiędzy instrukcją a zdjęciami: instrukcja nakazuje pomalować okapotowanie silnika na aluminiowo a ze zdjęć wynika że jest koloru ciemnego/ czarnego/ no chyba że jest to błąd w druku, chociaż rastrowe oznaczenie kolorów mówi o:czarnym.
Slash napisał(a):Malowanie proponuję pudełkowe... jest takie mało europejskie w odbiorze.

I w takim malowaniu miał być od samego początku ale.... zdjęcie tego egzemplarza wyraźnie sugeruje kolor płótna i nijak mnie nie przekonuje. A jest takie świetne.
No chyba że ktoś z większych znawców tematu ma jakieś materiały fotograficzne które mnie przekonają.
awiatik

Powrót do Lotnictwo - warsztat