Witam po przerwie.
Odcinek 14Detale kokpituZabrałem się za detalizowanie kokpitu. Doszły srebrne obwódki na lewarku zmiany biegów, ręcznym. Łopatki przy kierownicy też dostały srebrny, podobnie jak i pierścienie na konsoli środkowej. Wypukłe obwódki przycisków na konsoli środkowej tez zostały pomalowane na srebrno, ale z racji sztucznego światła efekt jest przejaskrawiony i wygląda to na zdjęciach dziwnie...
Potem zabrałem się za boczki drzwiowe - doszły klamki i korbki w kolorze drewna i wstawki w czarnym macie.
Na konsoli również pomalowałem czarnym matem nawiewy.
Kierownica dostała czarne wstawki, ale wymagają one jeszcze poprawek ( nierówne krawędzie ):

Tutaj widać ( a przynajmniej taką mam nadzieję ) fakturę jaka jest na całości wnętrza.
Odcinek 15Kolor bazowyKaroseria była przygotowana do podkładu i psiknięta podkładem ( tu musicie mi wierzyć na słowo, niestety nie mam fotek z tego etapu

).
Następnie zmieszałem brązowy z czernią i z brązem i złotem ( metale ). Zależało mi na uzyskaniu czekoladowego kolorku ( mleczna czekolada ) ze złotymi drobinami.
Kolor na zdjęciach jest nieco prześwietlony, w naturalnym świetle będzie trochę ciemniejszy. Podwozie też dostało kolorkiem bazowym ( baza pod kolejne kolorki ).

A tu widać zawieszone w bazie drobiny brązu/złota:

Bardzo przepraszam Was za jakość zdjęć - aparat został pożyczony i wszystkie moje ustawienia szlag trafił ...
Pozdrawiam
MesserDesign