Sd. Kfz. 251/9 Ausf. D AFV Club 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Sd. Kfz. 251/9 Ausf. D AFV Club 1/35

Postprzez mae » sobota, 17 grudnia 2011, 13:53

Robiłem Zvezdę, wyszło tak:

Obrazek

To co widać z zewnątrz - jakieś dziwne zakończenia osi kół, przednie koła mają dziwne wymiary, opona powinna być większa. Wnętrze sdka, nadaje się dla wersji C, a nie B (chyba, że w trakcie remontów z czasem zmieniano wnętrze wersji B...). Model trzeba naprawdę dobrze pasować, 30 razy się zastanowić zanim się coś doklei. Bryła pancerza składa się z wielu części, jak nie dospasujesz dobrze na sucho to będzie kapota. Pomysł zamknięcia bryły po ukończeniu wnętrza jest w tym przypadku kiepskim pomysłem, trzeba bardziej kombinować. Gąski wymagają wiele pracy żeby je ułożyć.

To jest bardzo fajny model w kategorii cena/jakość, w momencie gdy nie przejmujesz się specjalnie zgodnością historyczną. Wymaga sporo pracy i na pewno nie składa się sam, ale ma fajne wnętrze, silnik i da się z niego zrobić coś fajnego :)
mae

Reklama

Postprzez Konrad .C » sobota, 17 grudnia 2011, 16:36

Witam!
Po pierwsze świetny model.
Po drugie to te opony najbardziej mi się w oczy rzuciły... myślę, że można by odlać koła z Dragona lub AFV.
Jest może galeria tego pojazdu lub warsztat?
Dzięki za "mini" recenzję.
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Postprzez Konrad .C » środa, 21 grudnia 2011, 10:54

W tej chwili jestem na etapie czekania na pigmenty. Błoto jest starte z niektórych kół a góra prawie skończona. ;) Poczyniłem też małe poprawki, odkryłem więcej bieli z kamuflażu oraz dodałem zacieki. Wyszykowałem też drewnianą podstawkę. ;)

Obrazek
Obrazek
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Postprzez Konrad .C » piątek, 23 grudnia 2011, 13:55

Wieczorem galeria. ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek