Marder III, UM 1/72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: Marder III, UM 1/72

Postprzez homer13 » sobota, 17 grudnia 2011, 23:14

Podzielam zdanie kolegów przedmówców - model wygląda bardzo ładnie, Jedno tylko mnie zastanawia - mianowicie - ślady po gąskach powinny być bardziej wyraziste, trawa trochę bardziej zorana ( wszak model ważył około 10 ton )- wydaje mi się, że wyglądało by to bardziej realistycznie.
"Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełnia."
N.Bonaparte

"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. "
N.Bonaparte
homer13

Reklama

Postprzez krzys-1972 » niedziela, 18 grudnia 2011, 19:08

Witam
Praca bardzo ładna, mi najbardziej podobają się figurki, są super.Malowanie modelu też w moim guście,roślinność faktycznie mogła by być w różnych odcieniach.Ogólnie całość bardzo bardzo ładna.

Pozdrawiam Krzysztof.
krzys-1972

Postprzez Mierzu » poniedziałek, 19 grudnia 2011, 22:06

Rzadko kiedy patrzę na figurki i myślę: wyglądają zaj.. ście. Tutaj tak jest. Figurki są zaj... pomalowane, sam model również, ta zieleń. Naprawde jest to taki klimacik, który sprawia, że człowiek chce rzucić wszystko i iśc sobie sklejać. Jakim kolego posługujesz się areografem? Intryguje mnie kamuflaż ( zielone linie), bo muszę przyznać, że sztuką dla mnie jest robienie linii na tak małym modelu.
Tutaj jeszcze przypomnę kolegom z większej skali, że te figureczki mają może 2,5 cm długości, a zatem sposób w jaki zostały pomalowane to iście zegarmistrzowska precyzja.
Mierzu

Postprzez Abaddon » wtorek, 20 grudnia 2011, 19:23

Witam, po długiej nieobecności i dziękuje za przychylne opinie.
homer13 napisał(a):Podzielam zdanie kolegów przedmówców - model wygląda bardzo ładnie, Jedno tylko mnie zastanawia - mianowicie - ślady po gąskach powinny być bardziej wyraziste, trawa trochę bardziej zorana ( wszak model ważył około 10 ton )- wydaje mi się, że wyglądało by to bardziej realistycznie.

Model tyle nie waży nawet z dioramą i metrową imitacją gruntu, może ledwie pół kilo! Ale nie 10 ton! - oczywiście żartuje ;o)
Zgodzę się, że dodanie śladów zdecydowanie ożywiłoby tą cześć dioramy ale chyba zwyczajnie zabrakło chęci.
Mierzu napisał(a):Jakim kolego posługujesz się areografem? Intryguje mnie kamuflaż ( zielone linie), bo muszę przyznać, że sztuką dla mnie jest robienie linii na tak małym modelu.

Aerograf to pseudoiwata której pełno na allegro.

pozdrawiam
Krzysiek
Abaddon

Postprzez grimpow » niedziela, 25 grudnia 2011, 08:47

Gratulacje, zajefajnie to wygląda.
Też dołączę się do prośby o warsztat figurek, najbardziej interesuje mnie wykonanie naramienników , kiedyś próbowałem wydrukować sobie na laserówce naramienniki i je dokleić ale jakoś nie wyszło, może na atramenówce było by lepiej. Wyszło to bardzo niewyraźnie :( A u ciebie rewelacja.
grimpow

Postprzez Abaddon » wtorek, 27 grudnia 2011, 18:18

Naramienniki jak już wcześniej napisałem zostały wykonane z blaszki. Malowane pędzlem w całości na czarno następnie biała obwódka i korekta, obwódka i korekta, obwódka i korekta i tak kilka razy... ;o)

pozdrawiam
Krzysiek
Abaddon

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria