przez wuen » niedziela, 18 grudnia 2011, 22:42
Lista życzeń rozwija się - ale zauważam, że niekiedy w złym kierunku... Mam na myśli np. aktualizację raz dziennie. Nie wiem jak inni ale jak siadam do modelu to praca pochłania mnie do tego stopnia, że ani się obejrzę a zrobiłem więcej niż planowałem - nie myśląc o robieniu fotek, która to czynność wielokrotnie zmusza do przestawiania warsztatu - nie każdy ma warunki aby mieć oddzielnie warsztat i mini studio foto... Wiele razy też można przeczytać, że koledzy robią po kilkadziesiąt zdjęć aby pokazać efekt - na to zużywa się dużo czasu - i na modelowanie zostaje mniej - i stąd biorą się długie terminy wykonywania modeli... Można pokazać jakiś ważny moment, szczególny etap - w celu przekazania doświadczenia z danym modelem, jakiegoś napotkanego problemu i sposobu rozwiązania, sztuczki lub nowej techniki - ale pstrykanie aby pokazać "prozę życia" uważam za stratę czasu *
* autor zastrzega sobie prawo do posiadania własnego zdania i wygłaszania go - wszak to forum a zgodnie z definicją - służy do wygłaszania poglądów i wymiany informacji
człowiek bez pasji to producent g...