Sloty nie powinny być wysunięte, gdyż chowały się samoczynnie, co pewnie już mówiono, no, ale rozumiem jak to jest "po modelarsku". W każdym razie się podoba!
Jaho63 napisał(a):Fajny, kolorowy ptak. Cywil, ale fajny.![]()
Sloty nie powinny być wysunięte, co pewnie już mówiono, no, ale rozumiem jak to jest "po modelarsku".
Jaho63 napisał(a):ptak. Cywil

Jaho63 22 gru 2011, 2011 18:49 napisał(a):Fajny, kolorowy ptak. "Cywil" (jak na Messera), ale fajny.(te żółte coś oznacza, że mówię półżartem)
Sloty nie powinny być wysunięte, gdyż chowały się samoczynnie, co pewnie już mówiono, no, ale rozumiem jak to jest "po modelarsku". W każdym razie się podoba!
piotr dmitruk napisał(a):Świąteczny, pokojowy Mezek w barwach Świętego Mikołaja!
Kuba P. napisał(a):Obsługa bardzo, ale to bardzo dbała o właściwe działanie tych prowadnic slotów. One musiały się poruszać łagodnie, leciutko i bez zacięć. Ponoć sprawne zamykały się przy nacisku jednym palcem.
Kuba P. napisał(a): Tak samo otwierały się same przy pojawieniu się odpowiedniego przepływu powietrza wokół płata. Tak to działało.
Kuba P. napisał(a):Janusz edytował post, podkreślił nawet,
Jaho63 napisał(a):niosłem, że sloty NIE POWINNY (rozumiesz ten zwrot? Nie jest równoznaczny z NIE MOGŁY) w zgodzie z prawem ciążenia być wysunięte.

Jaho63 napisał(a):Jak samolot stał na lotnisku i zawiało to się wysuwały tak? I w tej pozycji zostawały? To raczej bzdura tworzona na potrzebę tej kolejnej pseudo-dyskusji.
Janusz napisał(a):Drogi her Kubo.
Jaho63 napisał(a):Drogi her Kubo. Wiedzy na temat Ci nie odmawiam, mało tego wiele "detali" niemieckiej techniki lotniczej poznałem w Twoich dyskusjach (choć faktycznie często nieprzyjemnych). I właśnie z tych dyskusji, np.Kuba P. napisał(a):Obsługa bardzo, ale to bardzo dbała o właściwe działanie tych prowadnic slotów. One musiały się poruszać łagodnie, leciutko i bez zacięć. Ponoć sprawne zamykały się przy nacisku jednym palcem.
wniosłem, że sloty NIE POWINNY (rozumiesz ten zwrot? Nie jest równoznaczny z NIE MOGŁY) w zgodzie z prawem ciążenia być wysunięte.Kuba P. napisał(a): Tak samo otwierały się same przy pojawieniu się odpowiedniego przepływu powietrza wokół płata. Tak to działało.
Jak samolot stał na lotnisku i zawiało to się wysuwały tak? I w tej pozycji zostawały? To raczej bzdura tworzona na potrzebę tej kolejnej pseudo-dyskusji. Ja naprawdę unikam już dyskusji z Tobą co chyba zauważyłeś. I Myślałem, że już ci powoli przeszła ta niezrozumiała dla mnie frustracja
A to:Kuba P. napisał(a):Janusz edytował post, podkreślił nawet,
Powinieneś jeszcze dodać: "To nie ja jestem głupi, to on, to on!" Ręce opadają. I kolejny raz bez powodu!
Kubuś, Ty się chyba nie zmienisz? Wesołych Świąt.
Jaho63 napisał(a):Na 6857328340547567 zdjęciach Messerów sloty są schowane, a na 15 otwarte.
Kuba P. napisał(a):Sloty Bf 109 G były zawieszone swobodnie, poruszały się luźno na rolkach i owszem, chowały się same ale tylko przy prawidłowym opływie powietrza wokół płata. Tak samo otwierały się same przy pojawieniu się odpowiedniego przepływu powietrza wokół płata. Tak to działało.
Na ziemi może być otwarty jeden slot a drugi zamknięty. Za chwilę mogą być otwarte oba i oba zamknięte, jak ktoś je schowa lub otworzy. To prosta mechaniczna konstrukcja, w locie napędzana wyłącznie przez opływ powietrza.
Na ziemi często obsługa je wsuwała, żeby nie zabrudziły się prowadnice slotów ale jak taki Messer ruszył to przy jeździe po nierównym czy przy wibracjach spokojnie mogły się z powrotem otworzyć. Obsługa bardzo, ale to bardzo dbała o właściwe działanie tych prowadnic slotów. One musiały się poruszać łagodnie, leciutko i bez zacięć. Ponoć sprawne zamykały się przy nacisku jednym palcem. Bo tu chodziło o życie pilota i samolot.
Jaho63 napisał(a):Na 6857328340547567 zdjęciach Messerów sloty są schowane, a na 15 otwarte. To jest normalna sytuacja?
Jaho63 napisał(a):Ale dobrze, Ty jesteś expert, nie ja
Jaho63 napisał(a):z właściwą sobie gracją zacząłeś od tego jakie to bzdury piszę.
Jaho63 napisał(a):Masz rację i przepraszam, że ośmieliłem się wyrazić opinię w temacie, którego jesteś WŁAŚCICIELEM.
Grzegorz2107 napisał(a):Jaho63 napisał(a):Na 6857328340547567 zdjęciach Messerów sloty są schowane, a na 15 otwarte.
Kuba, zdjęcie z dwoma otwartymi slotami na postoju posiadasz?
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości