PWM w Bytomiu 2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: PWM w Bytomiu 2012

Postprzez Ostach » niedziela, 25 grudnia 2011, 10:44

Spiton, nie zgadzam się z Tobą. Tę dychę by dołożyło wiele osób, ale tylko te, które przeczytały ten wątek i wiedzą jakby to pomogło organizatorom. Byłem na dosłownie kilku konkursach, ale większość była darmowa i jakoś podświadomie chyba myślę, że konkurs powinien być darmowy, w kazdym razie nie droższy niż te 15-20zł. Dlatego zwłaszcza Twój pomysł opłaty zależnej od ilości modeli mnie rzucił na podłogę. Wtf? Organizatorom zawsze zależy, żeby było dużo modeli a to by mogło ograniczać ich ilość. Ja przeważnie wożę na konkursy około 10. I co? Stawka x i x/2? To by tak wyglądało: 1*x+9*x/2. Przy x=10zł - 55zł. No way! Przy x=5zł - 27,5zł [chwila zastanowienia] No way! Nie chcę brać mniej modeli bo zawsze wygrywa coś ten, po którym się nic nie spodziewałem...

Myślę, że 10-15zł opłaty startowej to cena istotnie niezauważalna przez uczestników i obecność jej na takim poziomie nie wpływa na ilość startujacych. Większa już by mogła mieć taki skutek.
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Reklama

Postprzez Kaiser88 » niedziela, 25 grudnia 2011, 12:08

Co do opłaty startowej to ja mogę dać i 50 PLN, bo dla mnie impreza jest lepsza niż w kinie, teatrze, dyskotece czy gdziekolwiek. Atmosfera jest super, byłem jak na razie tylko dwa razy i kopara mi opadła zawsze :shock: Właśnie trochę się nie zgodzę z tym, że będzie narzekanie, iż podnieśliście by wejściowe - każde hobby jest drogie :P
Obrazek
Kaiser88

Postprzez waran » niedziela, 25 grudnia 2011, 12:36

Ostach zgadzam się z Tobą całkowicie.Jeśli ktoś chce wydać więcej kasy w dobrym celu-proszę bardzo niech przywiezie jakowyś nie sklejony model który mu zalega na półce i np.nagrodzi nim jakiegoś młodzika,klasa młodzików pojawi się w Bytomiu.Tak ja zrobiłem na imprezie Jura Festiwal i dzieciak był ogromnie zadowolony tym bardziej że to była jego pierwsza taka impreza.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez spiton » niedziela, 25 grudnia 2011, 14:16

waran napisał(a):Ostach zgadzam się z Tobą całkowicie.Jeśli ktoś chce wydać więcej kasy w dobrym celu-proszę bardzo niech przywiezie jakowyś nie sklejony model który mu zalega na półce i np.nagrodzi nim jakiegoś młodzika,klasa młodzików pojawi się w Bytomiu.Tak ja zrobiłem na imprezie Jura Festiwal i dzieciak był ogromnie zadowolony tym bardziej że to była jego pierwsza taka impreza.

I to by była piękna tradycja, żeby fundować nagrody dla młodzików i juniorów !!

Pomysł, żeby uzależnić opłatę od ilości modeli faktycznie był głupi ,_))).
spiton

Postprzez waran » niedziela, 25 grudnia 2011, 17:30

Ok.rzucam hasło na Bytom -Bądż sponsorem dla młodego.Może faktycznie inni uczestnicy imprez modelarskich to podchwycą.Z doświadczenia wiem że młodzi są "pod specjalnym nadzorem" na imprezach nie tylko u nas w kraju.
waran

Postprzez badger » niedziela, 25 grudnia 2011, 18:31

Wasze pomysły przekonują mnie do tezy - nie bierz modelu przyjedź na "piwo". Pewnie koledzy przynajmniej niektórzy, Ci wiekowi zrobią tak samo. Bytom poniekąd znaczy sporo w polskim modelarstwie zresztą nie było posta ....
Pozdrawiam Jacek

Każdy patrzy na świat przez własne okulary
Obrazek
badger

Postprzez uki761 » niedziela, 25 grudnia 2011, 19:43

badger napisał(a):Wasze pomysły przekonują mnie do tezy - nie bierz modelu przyjedź na "piwo". Pewnie koledzy przynajmniej niektórzy, Ci wiekowi zrobią tak samo. Bytom poniekąd znaczy sporo w polskim modelarstwie zresztą nie było posta ....

Jacek - o co kaman? Możesz rozwinąć myśl swoją zawiłą?...
Pozdrawiam, Łukasz
uki761

Postprzez waran » niedziela, 25 grudnia 2011, 19:47

Dokładnie :?: :?: :?:
waran

Postprzez spiton » niedziela, 25 grudnia 2011, 19:59

waran napisał(a):Ok.rzucam hasło na Bytom -Bądż sponsorem dla młodego.Może faktycznie inni uczestnicy imprez modelarskich to podchwycą.Z doświadczenia wiem że młodzi są "pod specjalnym nadzorem" na imprezach nie tylko u nas w kraju.

OK
spiton

Postprzez badger » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:12

Pamiętajcie jedno, że modelarze "nie produkujący" (typu Sergionex - sorry Sergio) są w Bytomiu - bo impreza ma tradycje i renomę - nie trzeba nic wiecej. Dla młodzieży nagrody jak najbardziej OK. Co do nagród o wiekszej wartości rzeczowej to Ci co wiedzą, to wiedzą co to powoduje.
Tak czy inaczej powodujcie innnowację bo zmiany są postępem - w modelarstwie również.

Pozdrawiam i życze spokojnych ze wszechmiar Świąt.
Pozdrawiam Jacek

Każdy patrzy na świat przez własne okulary
Obrazek
badger

Postprzez portalus » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:15

spiton napisał(a):I to by była piękna tradycja, żeby fundować nagrody dla młodzików i juniorów !!

Oj, tak - zawsze to postulowałem.
Jeśli się pojawię to obiecuję, że będzie ze mną nagroda z najlepszego cywila w młodzikach od PWMu.
portalus

Postprzez spiton » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:28

portalus napisał(a):
spiton napisał(a):I to by była piękna tradycja, żeby fundować nagrody dla młodzików i juniorów !!

Oj, tak - zawsze to postulowałem.
Jeśli się pojawię to obiecuję, że będzie ze mną nagroda z najlepszego cywila w młodzikach od PWMu.

A ode mnie za pomalowany z największym jajem samolot ,-))
spiton

Postprzez Chrupek » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:34

Panowie akurat nie wiem czy o ten rodzaj nagród chodziło Waranowi, ale jeśli taka wasza wola to napiszcie oficjalne zgłoszenie nagrody do Olka Zielonego aby mógł dopisać do regulaminu.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez waran » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:45

Marcinie obojętnie co to będzie modelarskiego,jeśli z serca i dobrej woli oraz przydatne dla młodego to ok.Widzę to tak, że takie podarki można np.położyć obok modelu,albo pod model jak się oczywiście technicznie da i będzie ok.Albo będzie młody modelarz chodził po sali,widać że okazuje zainteresowanie,można się zapytać czy coś wystawia jak tak -to masz ode mnie model,sklej i przyjedż z nim na następny rok.Wariantów rozdziału takich prezentów jest wiele.Myślę że nam-takim sponsorom, nie potrzeba splendoru,wystarczy zadowolenie obdarowanego dzieciaka a za czym idzie,chęć przyjazdu i uczestniczenia w takich imprezach.Dziękuję Wszystkim za pozytywny odzew.
Ostatnio edytowano niedziela, 25 grudnia 2011, 20:49 przez waran, łącznie edytowano 1 raz
waran

Postprzez Chrupek » niedziela, 25 grudnia 2011, 20:48

Żeby nie wprowadzać zamieszania proponuje wybrać jedną formę obdarowania młodzika. Położenie podarku pod modelem jest chyba najbardziej wymownym gestem.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea