Zero / Tamiya/ 1:48

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Re: Zero / Tamiya/ 1:48

Postprzez ewpiga » piątek, 30 grudnia 2011, 16:59

spiton napisał(a):Może byś Piotr, założył watek warsztatowy, jak będziesz robił następny wrak samolotu. Może przy naszej małej pomocy udało by Ci się stworzyć coś, co było by połączeniem Twojego wyjątkowego malunku z konstrukcyjna poprawnością.

Spróbujmy Sebastian, zrobić tak jak piszesz. Jest o interesujące i ciekawe, wyrażam też chęci uczestniczenia w takim projekcie.
Lockheed P-38 Lightning /już moge powiedzieć/ to model, który wspólnymi siłami moglibyśmy zniszczyć.
Po nowym roku przedstawię koncepcję wyglądu dioramki.
Pozostaje kwestia zaproszenia /umówmy się na taką nazwę/ specjalistów. Co kolega merlin na to ??

Idę w intensywne nasycenie...

Obrazek

Obrazek
ewpiga

rpm1+mod

Reklama

Postprzez spiton » piątek, 30 grudnia 2011, 17:02

ewpiga napisał(a):
spiton napisał(a):Może byś Piotr, założył watek warsztatowy, jak będziesz robił następny wrak samolotu. Może przy naszej małej pomocy udało by Ci się stworzyć coś, co było by połączeniem Twojego wyjątkowego malunku z konstrukcyjna poprawnością.

Spróbujmy Sebastian, zrobić tak jak piszesz. Jest o interesujące i ciekawe, wyrażam też chęci uczestniczenia w takim projekcie.
Lockheed P-38 Lightning /już moge powiedzieć/ to model, który wspólnymi siłami moglibyśmy zniszczyć.

Super !!
spiton

Postprzez Yantom » piątek, 30 grudnia 2011, 18:08

Wchodzę w ciemno. :) Ale tym razem na naszym forum.
Yantom

Postprzez merlin_PL » sobota, 31 grudnia 2011, 15:45

Spoko kolega merlin_pl na pewno będzie się temu nowemu projektowi przyglądał i w miarę możliwości swojej wiedzy pomagał. :)

Tak na marginesie ewpiga jak patrzę teraz na twoje zero to jedna rzecz mi się nasuwa. Może już być z tym za późno , ale czy nie myślałeś nad tym , że to co zrobiłeś w zakresie roślinności bardziej przypomina nie dno morskie na głębokości kilku - kilkunastu metrów , ale kawałek brzegu gdzie w wyniku cofnięcia się wody odsłonięty został wrak dotychczas leżący przez kilkudziesięciu lat pod wodą porośnięty różnymi organizmami . Teraz roślinność wodna/morska lekko oklapła, wszystko nabrało w miarę monotonne kolory. Może dodać gdzieniegdzie żywicę imitującą resztkę wody, trochę imitacji piasku i ze dwie postacie turystów przyglądających się temu co natura odsłoniła. :?:
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Czarny » sobota, 31 grudnia 2011, 16:55

A nie myślałeś, żeby całość wsadzić do lekko barwionego na odpowiedni kolor cylindra z plexi? Da ci to dużo lepsze wrażenie głębi oceanu a na dodatek można skombinować jakąś scenkę dziejącą się na wodzie.
Czarny

Postprzez hubert1997 » niedziela, 1 stycznia 2012, 04:20

Np. coś takiego, jak poniżej.

Fotkę mam na komputerze i nie wiem kto jest jej autorem. Chyba jest z tego forum. Przepraszam autora pracy i zdjęcia za zamieszczanie cudzych materiałów bez jego zgody. Na prośbę autora usunę post, lub proszę iść z tym bezpośrednio do admina. To by było na tyle w tej kwestii, dziękuję za uwagę.

Obrazek
"Skrzywdzić kota jest bardzo łatwo, ale, wierzcie mi, żaden to honor, żaden!"
-Michaił Bułhakow "Mistrz i Małgorzata".
hubert1997

Postprzez Korowiow » niedziela, 1 stycznia 2012, 12:07

hubert1997 napisał(a):Np. coś takiego, jak poniżej.

Fotkę mam na komputerze i nie wiem kto jest jej autorem. Chyba jest z tego forum. Przepraszam autora pracy i zdjęcia za zamieszczanie cudzych materiałów bez jego zgody. Na prośbę autora usunę post, lub proszę iść z tym bezpośrednio do admina. To by było na tyle w tej kwestii, dziękuję za uwagę.

Zdaje się, że to ja pierwszy zamieściłem to zdjęcie. Autorem tej dioramy jest Rhodes A.Williams i skoro znamy już autora to chyba obecność zdjęcia jest spoko i nie trzeba nic usuwać.

PS.Coś takiego ciężko by było powieścić na ścianie. Można by nieźle łbem przysunąć w takie wystające pudło :P
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez hubert1997 » niedziela, 1 stycznia 2012, 23:07

Korowiow napisał(a):
hubert1997 napisał(a):Np. coś takiego, jak poniżej.

Zdaje się, że to ja pierwszy zamieściłem to zdjęcie.

Przepraszam, ale tak jak mówiłem, kiedyś zdjęcie wpadło mi w oko i zapisałem je na komputerze. W dniu dzisiejszym nie byłem w stanie przypomnieć sobie autora. :)
"Skrzywdzić kota jest bardzo łatwo, ale, wierzcie mi, żaden to honor, żaden!"
-Michaił Bułhakow "Mistrz i Małgorzata".
hubert1997

Postprzez ewpiga » czwartek, 5 stycznia 2012, 00:54

Być może w takich barwach należało ten model przedstawić..niemniej jednak kilka poprawek jeszcze i do galerii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez Kuba Lipiński » czwartek, 5 stycznia 2012, 02:17

Cześć!
Od jakiegoś czasu śledzę Twoje dokonania i cieszę się, żę jesteś, na tym czy innym forum. Wyobraźnia pozwala mi na odbieranie tych prac w sposób wystarczający, by stwierdzić, że to kawał dobrej roboty jest, pomimo braku odpowiedniej "śrubki".
Te mętne fotografie też mają klimat:).

To pisałem ja, "techniczny"
http://www.pancernyklin.pl/watek-Jagdpa ... -35-Dragon

Pozdrawiam,
Kuba
Kuba Lipiński

Postprzez ewpiga » czwartek, 5 stycznia 2012, 09:39

Big Buba napisał(a):Od jakiegoś czasu śledzę Twoje dokonania i cieszę się, żę jesteś, na tym czy innym forum.

Dziękuje Kuba ! :D
Na pancernymklinie jeszcze nie, choć wysłałem lojalkę.. gdzieś tak będzie z 8-10 tygodni temu..żadnego jeszcze odzewu, nawet typu: tego pana tutaj nie chcemy, to bym sobie nadziej nie robił....ale, zawsze możesz zaglądać TU.
Pozdrawiam.
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez Adrianowro » czwartek, 5 stycznia 2012, 10:36

ewpiga napisał(a):Być może w takich barwach należało ten model przedstawić..niemniej jednak kilka poprawek jeszcze i do galerii.

To juz koniec malowania ? :shock:
Adrianowro

Postprzez ewpiga » piątek, 6 stycznia 2012, 23:20

Koniec malowania.. jedynie delikatne "wyostrzenie" i nic więcej nie będę poprawiał.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez Adrianowro » sobota, 7 stycznia 2012, 00:09

Robota super ale zdecydowanie brak imitacji wody.
Inaczej bez tłumaczenia wygląda jak Zatoka Meksykańska ala BP :D
Adrianowro

Postprzez ewpiga » sobota, 7 stycznia 2012, 13:36

Adrianowro napisał(a):...wygląda jak Zatoka Meksykańska ala BP :D

Niech i tak będzie...Mnie cieszy to, że pomimo braku wyrazistości efekt zamierzonej wieloznaczności został osiągnięty.
ewpiga

rpm1+mod

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dioramy - warsztat