Dornier Do 228-212 LM Marine Patrol-Revell-1:72-Standard

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Dornier Do 228-212 LM Marine Patrol-Revell-1:72-Standard

Postprzez skwarciu21 » sobota, 31 grudnia 2011, 02:04

Dzięki dzisiejszemu nie planowemu zakupowi postanowilem dołączyć również do konkursu. Będzie to mój pierwszy samolot wiec mam nadzieję, że zechcecie mi podpowiadać co i jak najlepiej zrobić lub co robię żle :). Model sam w sobie bardzo fajny lecz niestety posiada tylko wnętrze kokpitu i niema części pasażerskiej. Model będę starał się wykonać jak najlepiej i będzie zrobiony w malowaniu z pudełka. Trochę się rozczarowałem gdy zobaczyłem że model posiada wypukłe linie podziału więc pierwsze co zacząłem robić to właśnie linie podziału. A teraz mały in-box i fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu widać te nieszczęsne wypukłe linie podziału:
Obrazek
Obrazek
skwarciu21

Reklama

Re: Dornier Do 228-212 LM Marine Patrol-Revell-1:72-Standard

Postprzez spiton » sobota, 31 grudnia 2011, 03:01

Bardzo oryginalny i efektowny samolot.
Fajnie, że ktoś go w końcu sklei ,-)). Sam miałem ochotę kilka razy, to sobie przynajmniej popatrzę.
spiton

Re: Dornier Do 228-212 LM Marine Patrol-Revell-1:72-Standard

Postprzez jasio-g » poniedziałek, 2 stycznia 2012, 00:14

Przez te malutkie okienka i tak nie będzie widać środka, więc bym sobie go odpuścił, pomalował na szaro i po zamknięciu kadłuba nie będzie walił białością po oczach. Natomiast kokpit posiada większą szybę, więc coś już trzeba do środka dać. Lepiej go porządnie złożyć bez cudowania, niż wyłożyć się na pierwszym w życiu samolocie.
jasio-g

Powrót do Lotnictwo - warsztat