przez homer13 » piątek, 30 grudnia 2011, 23:37
Nie wiem o co Wam chodzi. Mi model się nie podoba i to jest moje zdanie. Jak na tą skalę zrobiłeś parę " byków "- skoro innym się podoba, skoro inni może nie widzą tego co ja - ich sprawa. Tak - ja nie skleiłem jeszcze niczego w skali 1:35, ale porównując model Konrada do innych - gdzie przy innych modelach są opisy typu : piękny, boski, cudny itp - to jest różnica Konrad na Twoją niekorzyść. Nie będę przecież pisał, że model mi się podoba, skoro tak nie jest. Chyba, że wolisz abym pisał nieprawdę i liczył na Twoje dobre zdanie przy ocenie moich modeli ( Bo nieraz mam wrażenie, że obojętnie co by tu ludzie pokazali to większość pisze tylko - boski, cacy, super, nawet kiedy widać błędy itp itd ) ?
Jedne modele się podobają inne nie- proste jak budowa cepa. Gdybym wiedział, że masz tu adwokata to w ogóle bym nie zabierał zdania w tym wątku. To jest chyba forum - gdzie opinie mogą być różne i nie zawsze muszą być chwalebne dla autora ? ?
Zdarzyło mi się nieraz i pewnie zdarzy jeszcze, napisać co mi się nie podoba , co bym zmienił, co razi w oczy w pracach bardzo Szanowanych modelarzy z tego forum, którym Konrad i ja nie dorastamy póki co do pięt ( wykonanie modeli ) . I co na to Panowie Modelarze z Wyższej Półki- nie mają adwokatów, nie robią wojny na forum, tylko albo się zgodzą z opinią- i potrafią się przyznać do tego albo i nie, i wtedy rodzi się pożyteczna polemika.
Panie T. Hejmo- może Tobie podobają się krzywe, nierówne gąski ( czy Ty ich może nie widzisz ? ? ) , itp itd - mi się nie podobają. Może Ty każdy model jaki tu jest - kwitujesz tylko zdaniem - jest super i bosko - bo w zamian oczekujesz tego samego ? ? Czy każdy model na tym forum ma być chwalony i czczony jak jakiś bożek ? Czy wytykanie błędów jest tu zakazane ? - chyba nie w tym rzecz.
Jeszcze jedno - " odpryski farby metrowe....." - to dobre - ale wyjaśnij mi to bardziej. Jeśli Tobie się mój model nie podoba to ok, napisz co Cię boli i po sprawie, ale bawienie się w starszego brata jest nie na miejscu. Jedno co mogę napisać - model "elefanta" jest. był poligonem ( ze zniszczeniami na modelu ) i był poprawiony parę razy, sama rdza na nim była próbowana na kilka sposobów itp.
T. Hejmo "Zrób model choćby w połowie tak dobry jak ten, który krytykujesz, to pogadamy " - jeszcze muszę się dużo nauczyć by robić tak boskie, cudne modele jak model, którego wątek dotyczy.
Dla świętego spokoju - wszystko w tym modelu jest piękne, równe. Jest cacy, boski itp.
Poprosiłbym Cię o bardziej stonowane wypowiedzi. Nie podoba Ci się i już to każdy rozumie. Nie musisz się unosić i awanturować. A Twoje modele widziałem.
Roman.
Mój wpis częściowo zmieniłem. Może po tym wpisie, parę osób zrozumie, że nie każdy model musi czczony jak bożek.
Panie Romanie, uwagę zrozumiałem i biorę do serca. Nie awanturuje się i nie mam do tego zamiaru.
Z mojej strony uważam, temat za zamknięty. Jeżeli uraziłem czyjąś dumę - przeprasza, nie było to moim zamiarem.
Ostatnio edytowano sobota, 31 grudnia 2011, 13:29 przez
homer13, łącznie edytowano 1 raz
"Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełnia."
N.Bonaparte
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. "
N.Bonaparte