Grumman F3F-2 1:48 Accurate Miniatures

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Grumman F3F-2 1:48 Accurate Miniatures

Postprzez RH » niedziela, 1 stycznia 2012, 10:18

Pierwszy modelik w Nowym Roku prezentowany na forum :)
W pewnym wieku :oops: już nudne staje sie witanie Nowego Roku ,stąd tez na drugi dzień człowiek ma trzeźwy umysł :) nie zmącony promilami .Co przekłada sie na to że można bez żadnych trudności poszaleć na forum ,wstawiając nowy modelik . A jest nim tytułowy F3F-2 .Malowanie trochę inne niż z pudla
Wyszukałem je w internecie ,a że było ładne to takie zrobiłem.
Modelik Grummana już na forum jest ,teraz będzie miał braciszka ,tylko w wersji militarnej:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
RH

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Grumman F3F-2 1:48 Accurate Miniatures

Postprzez ZIO BY NAITT » niedziela, 1 stycznia 2012, 11:01

Chyba nie można było już lepiej rozpocząć nowego roku :mrgreen:

Wspaniały model najpiękniejszego samolotu pokładowego w historii awiacji.

PZDR
Pozdrawiam - Konrad Kozioł
WARSZTAT :
Dzieci + dom rodzinny w skali 1/1
ZIO BY NAITT

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 1 stycznia 2012, 11:04

Witam i pozdrawiam w Nowym Roku ! Dla mnie też nadejście nowego roku nie jest już taką atrakcją jak kiedyś,są tacy którzy ,,nowy rok'' obchodzą codziennie ( można ich spotkać w okolicy sklepu z tanim winem) i tacy którzy w niedzielny i noworoczny poranek nie są zbyt zmęczeni. Dlatego z przyjemnością(jak zwykle) oglądam fotki Made in RH. Model jak zwykle trzyma poziom, samolot ciekawy. Oczekuję na fotki ,,Brata w Wojsku".
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez RH » niedziela, 1 stycznia 2012, 11:59

radoslaw6363 napisał(a):Witam i pozdrawiam w Nowym Roku ! Dla mnie też nadejście nowego roku nie jest już taką atrakcją jak kiedyś,są tacy którzy ,,nowy rok'' obchodzą codziennie ( można ich spotkać w okolicy sklepu z tanim winem) i tacy którzy w niedzielny i noworoczny poranek nie są zbyt zmęczeni. Dlatego z przyjemnością(jak zwykle) oglądam fotki Made in RH. Model jak zwykle trzyma poziom, samolot ciekawy. Oczekuję na fotki ,,Brata w Wojsku".

Nie to ten jest braciszek z wojska ,bo na forum jest też Grumman w malowaniu" cywilnym "
viewtopic.php?f=13&t=19377

A tak wracając do Nowego Roku Widać jaka wielka siła jest w nałogu modelarstwa :) Dopiero sie rozpoczął 2012 a już na forum mnóstwo kolegów .;'Modelarze wszystkich krajów i macis łączcie sie " :)
RH

Postprzez spiton » niedziela, 1 stycznia 2012, 14:08

Nie wiem czym ten samolot zasłużył sobie na miano najpiękniejszego samolotu pokładowego w historii ,__)).
Model z pewnością jest BARDZO efektowny. Lubie to malowanie, i dziwie się, ze żadnego samolotu tak nie pomalowałem.
Najsłabsza strona tej "prezentacji" jest pogięte tło i niewykadrowane foty. Poza tym mód !!
spiton

Postprzez RH » środa, 4 stycznia 2012, 09:13

Wstawiam jeszcze dwie fotki bardziej ostre .,troszkę lepiej zrobione
Obrazek
Obrazek
RH

Postprzez piotr dmitruk » środa, 4 stycznia 2012, 10:56

Bardzo lubię te kolorowe malowania, aczkolwiek dla mnie zgrabniejsza jest wersja F2F-3 z dwurzędowym silnikiem.
Model bardzo efektowny, choć troszkę washa, np. w otworach wentylacyjnych, dobrze by mu zrobiło.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Łukasz Orczyc - Musiałek » środa, 4 stycznia 2012, 12:13

Piękny model! Aż miło popatrzeć :-) Gratuluję!
Łukasz Orczyc - Musiałek

Postprzez RH » środa, 4 stycznia 2012, 12:37

Łukasz Orczyc - Musiałek napisał(a):Piękny model! Aż miło popatrzeć :-) Gratuluję!

Oj tam ! zwykła przeciętna sklejona w pośpiechu "grucha" nic ciekawego :)
Są tu tacy co by zrobili z niej dzieło sztuki ,nawet z cieniami i jak to się tam nazywa :) :oops:
RH

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli