Bf 109 E-7 Trop, <A, Hasegawa 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Bf 109 E-7 Trop, <A, Hasegawa 1/48

Postprzez _iceboy » czwartek, 8 grudnia 2011, 14:58

oj działo się działo... farby emalie Xtracolor, Model master, na to lakier Gunze C - i co? zważył się z Xtracolorem :-| , na szczęście tylko na końcówce skrzydła i już sytuacja opanowana. Do tego problem z kalkami, które jakoś z płynami microscale nie bardzo chcą wchodzić w linie... coraz mniej mnie cieszy ten model... :(

Obrazek

p.s
mam maski, ale jeszcze nie teraz...
_iceboy

Reklama

Postprzez _iceboy » czwartek, 22 grudnia 2011, 09:27

W sumie na tym etapie mejkapu, model musi zostać opuszczony na rzecz świąt i takich tam...Niestety zostaje w Warschau Messerschitt Werke. Ze śmigłem to od razu nabiera jakiegoś wyrazu :mrgreen: . Z robótek ręcznych została owiewka oraz cały szpej od jej otwierania, później charakteryzacja i model gotowy.

Śmigło CMK, które się ładnie podkreśliło washem, wygląda wprost wyśmienicie, nieporównywalnie do zestawowego.

Obrazek

pozdrawiam
_iceboy

Postprzez _iceboy » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:14

Chciałbym lepiej, ale nie potrafię. A po 109 Maćka oraz Murka, to w ogóle mi się odechciało :-|

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak jak jeszcze malowanie jest dla mnie przyjemnością i czasem coś wyjdzie, to jednak detalować nie potrafię. Zostało zrobić antenę z izolatorami no i może uda się zrobić jakąś galerię.
_iceboy

Postprzez tomek_chacewicz » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:16

Nie marudź, wyszedł całkiem przyjemny, jedziesz dalej :)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez Murek » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:21

Nie wiem czemu marudzisz, wygląda całkiem fajnie.... a nie każdy model musi być zdetalowany do ostatniej śrubki ;o)
Murek

Postprzez _iceboy » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:24

Murek napisał(a):Nie wiem czemu marudzisz, wygląda całkiem fajnie.... a nie każdy model musi być zdetalowany do ostatniej śrubki ;o)

Jakoś mi się przestał podobać w pewnym momencie jak zaczęły się problemy z kalkami, lakierem... po tym poleciało z górki.

A z tym detalowaniem to jest tak, że chciało by się, a się po prostu nie potrafi :(. Chwilo próbowałem się nawet przy owiewce wzorować na twojej, ale po nieudolnych 3 sprężynkach, w końcu zrobiłem uproszczoną bo nerwicy bym się nabawił. Może chociaż izolatory i antena wyjdą, zobaczymy.
_iceboy

Postprzez tomek_chacewicz » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:28

_iceboy napisał(a):Chwilo próbowałem się nawet przy owiewce wzorować na twojej, ale po nieudolnych 3 sprężynkach, w końcu zrobiłem uproszczoną bo nerwicy bym się nabawił. Może chociaż izolatory i antena wyjdą, zobaczymy.

Ha, poczytaj sobie warsztaty Czechów czy Greków, niektóre duperele to po 20 razy robią zanim wyjdzie, nie ma co się załamywać po 3 sprężynkach, trochę blaszki, trochę żywicy, jakiś drucik i masz fajny detal ;o)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez spiton » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:30

Jest gites. Tylko go skończ !!

Ja czasami dorabiam jakąś pierdołę, pstryk, i jej nie ma ,-))
I trzeba dorabiać jeszcze raz ,-)) Normalka.
spiton

Postprzez Murek » wtorek, 3 stycznia 2012, 00:51

Nie wiem czy to Tobie Icek pisałem o malowaniu G2 Trop, nie było za ciekawie w pewnym momencie.... A pierdołki dorabiam aż uzyskam satysfakcjonujący efekt, czasem za dziesiątym razem ;o) Teraz robię seryjnie, oko się dostraja, palce, ruchy, potem wybieram najlepsze.
Murek

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat