Witam Towarzyszy w Nowym Roku

Jarek miał pokazać nam jako niespodziankę, mikro Hellcata, a ja jako niespodziewajkę pokażę IŁa-28
Wpisałem skalę 1:350 bo po przeliczeniu wymiarów oryginalnych samolotu, ta wydaje się najbliższa wymiarom modeliku. Modelik jest bardzo malutki, mniejszy od potworków z serii Mikro 144, ale ma klimacik

Odkupiłem go w takim stanie, sklejonego od pewnego kolekcjonera, więc nie wiem czy bawić się w oczyszczanie z nadlewek i malowanie na srebrno, czy go tak zostawić w stylu VIN-ORG

Jeżeli Estetyka nie wytwarzała już innych typów samolocików, to mamy na forum komplet Estetykowych vintaży lotniczych

Jarek ma SU-7 i Hellcata, Grzegorz ma Jaka-23, a ja dokładam IŁa-28

Zapraszam do fotek

I dwie fotki obrazujące różnicę wielkości między IŁami. Ten duży to 1/100 Plasticart

Wybaczcie te sygnaturki na fotkach

, ale ostatnio zdjęcia mojej Wilgi SP-AGV z naszego forum, zostały bezprawnie wykorzystane w aukcji na popularnym serwisie aukcyjnym

Facet wystawiał Wilgę Vacu i dołożył sobie moje dwie fotki. Uruchomiłem procedurę naruszenia zasad, a pani z serwisu mi powiedziała że za bardzo nic zrobić nie mogą bo zdjęcia nie są podpisane

Poradziła więc mi, żebym sygnaturki wstawiał na przyszłość, bo to zawsze jakieś zabezpieczenie

, ale szczerze mówiąc co za problem przyciąć fotkę, żeby sygnaturki się pozbyć

Dziękuję za uwagę

Pozdrawiam Artur.