nawet mimo nieuchylenia rąbka tajemnicy na temat:jak robisz te wszystkie przyciski, przełączniki itp. na panelach wewnątrz kabiny?
Oj Przemek, przepraszam, gdzieś umknęło mi to zapytanie. A więc jak to zrobiłem:
panel najpierw wygładzony, potem nawiercam cieniutkim wiertłem otworki w miejscacach przycisków, dźwigni , wpuszczam tam kropelke kleju (CA) i wkładam w środek kawałek wyciągniętej nad pogrzewaczem ramki. Następnie szlifuję to drobnym papierem dla równości i odpowiedniej wysokości. Wskazana do przycinana ostra żyletka, jest cieńsza niż skalpel i nie deformuje cienkich patyczków.
Identycznie wykonałem tarcze na zegarach w tablicy, najpierw zozwiercone otwory, potem na wyciągniętej ramce , maluję na czarno (akryl) i igłą robię kilka rys dla imitacji zegarów i wskazówek, zobacz zdjęcia na początku relacji.
Ot , cała tajemnica, proste to i daje przynajmniej dla mnie, dobry efekt zegarów 3D. Wstawienie blaszki jest szybsze i klisza ma ładniejszy cyferblat, ale można jeszcze to dopracować. Włala.