Kuba Plewka napisał(a):Z tymi pokrywami jest OK.
Były wycięte dwa otwory w blasze i w jeden wstawiano zaślepkę a w drugi pokrywę z zamkiem w zależności od silnika - A czy D które jak wiecie miały ten zawór instalacji w różnych miejscach.
Kuba napisał(a):Dlaczego nie zmieniono pokryw i nie produkowano wersji z otworem tylko w górnym położeniu* i ewentualnie nie wycinano tej dolnej
Kuba Plewka napisał(a):czy nie jest to ten ex-jugosłowiański egzemplarz?
Kuba Plewka napisał(a):Jest w ksiażce Yellow 10 seria zdjęć G-10/U4 i chyba tam widać ładnie osłonę silnika, muszę zajrzeć po pracy jak tam wygląda sprawa z naszą ulubioną pokrywą.
Kuba Plewka napisał(a):Tutaj egz. 611934 i też wygląda, że jest gładko, chociaż jak patrzę i patrzę pod obecną pokrywę to już sam nie jestem pewien czy spod farby nie wyłania się zarys zaślepki, tutaj po prostu dobrze wygładzonej czy może nawet zaszpachlowanej. Jak sądzisz Marcin?
net_sailor napisał(a):Ja mam info, że ex-bułgarski. Co w tym złego? A osłona musi być oryginalna - inaczej nikt nie robiłby takiego halo![]()

Kuba Plewka napisał(a):Jest w ksiażce Yellow 10 seria zdjęć G-10/U4 i chyba tam widać ładnie osłonę silnika, muszę zajrzeć po pracy jak tam wygląda sprawa z naszą ulubioną pokrywą.
Ano jest zdjęcie "czarnej 2" W.Nr. 610824 w takim stanie, że aż przykro patrzeć ale dzięki temu widać tą dolną zaślepioną pokrywę.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości