Peterbilt 378

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Peterbilt 378

Postprzez Copycat » sobota, 21 stycznia 2012, 14:59

Tutaj nie pokazywałem tego modelu.
Jest to przerobiony model Italeri, chciałem go upodobnić do oryginału który znalazłem w jednym z internetowych komisów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Copycat

Reklama

Re: Peterbilt 378

Postprzez spiton » sobota, 21 stycznia 2012, 15:35

Bardzo fajne ślady eksploatacji. Subtelne ale profesjonalne. Bardzo fajne te Twoje trucki.
spiton

Postprzez WestBikers » sobota, 21 stycznia 2012, 16:44

Bardzo fajny model, ładne ślady eksploatacji, jednak robiąc je nie byłeś do końca konsekwentny, ponieważ, np. opony są super przybrudzone, a felgi już nie. Ogólnie jednak naprawdę świetny model.
WestBikers

Postprzez Kazik » sobota, 21 stycznia 2012, 16:50

Dla mnie bomba!
Podoba mi się.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Macio4ever » sobota, 21 stycznia 2012, 17:21

Fajny model, przyjemnie zrobione ślady eksploatacji. To, co bym może jeszcze dodał to mocny wash na osłonie tłumika i wydechu (pionowa), w rzeczywistości jest perforowana.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez piotr dmitruk » sobota, 21 stycznia 2012, 21:42

Faktycznie, to forum było do tej pory niepełne.
Dobrze oddane kontrasty między tym, co na codzień jest pucowane, a tym co zużyte.
Masz w zanadrzu jakieś modele ze specjalnymi zabudowami? Jakieś dźwigi, straże, itp?
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Fred-k2 » sobota, 21 stycznia 2012, 22:12

Świetny, chciałbym zobaczyć warsztat z budowy takiego modelu. Oby więcej takich maszyn ;o)
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Postprzez rollingstones » sobota, 21 stycznia 2012, 22:23

Super - dałeś radę
płotka
rollingstones

Postprzez Copycat » niedziela, 22 stycznia 2012, 09:21

Dzięki za krytyczne uwagi, warsztat trwał tak długo, a poprawek było tyle, że rzeczywiście gdzieś się zatraciłem z tym brudzeniem. Z pół roku rama była pobrudzona tylko w połowie i czekała na przeróbkę silnika. Ten jest z innego modelu. Pojazd oryginalny był z komisu, do tego były brudne przyczepy i gdzieś tak nie mogłem się zdecydować czy czysty do sprzedaży, czy brudny z pola.
Do tej pory nie wychodziło mi malowanie na połysk to w sumie pierwszy model z "polerką" i maskowaniem. I tu też nie jestem zadowolony z lakieru.
Felgi od wewnątrz są bardzo brudne to co można umyć zostawiłem czyste. Chromy boję się ruszać bo to farba olejna, próby jej zabezpieczenia kończą się zmatowieniem, a i tak do prawdziwego połysku jej daleko. Rury wydechowe przydałoby się zrobić z blaszki, do innych modeli w miarę możliwości staram się sam podziurkować blachę. Tu albo drogi KFS albo samemu trzeba by się było zająć fototrawieniem. W Macku tą perforację pokryłem washem, tutaj darowałem sobie.
Jak ktoś chce obejrzeć warsztat jest na tej stronie TUTAJ
To nie tłumaczenie, bo zrobiłem w życiu dużo modeli, ale plastik i nowoczesne techniki to dla mnie nowość, a to w sumie trzeci skończony model i drugi który nie wstyd pokazać.
Dźwigi, a raczej holownik robię właśnie w konkursie, dużo tego czeka na warsztat. Straż też będzie, ale to kwestia lat jak mi nie przejdzie.
Copycat

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli