Siostra Elfiej Magiczki - GW 28mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Siostra Elfiej Magiczki - GW 28mm

Postprzez Przemysław Szymczyk » wtorek, 24 stycznia 2012, 14:51

Witam

Maziałem ostatnio podobną - to jej siostra Eulalia

Obrazek
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Siostra Elfiej Magiczki - GW 28mm

Postprzez marasenha » wtorek, 24 stycznia 2012, 15:02

Tak samo świetna, ale jednak bardziej podchodzi mi ta poprzednia. Nie mam nic na poparcie tezy, że tamta jest lepsza, po prostu kolorystyka bardziej mi pasuje :)
Tak się zastanawiam, jakim pędzlem malujesz szczegóły w tej skali? :)
Moją bronią jest umysł. Brat ma swój miecz, król Robert ma młot, a ja mam umysł... umysł zaś potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia, jeśli, oczywiście ma zachować ostrość. - Tyrion uderzył dłonią w skórzaną okładkę książki. - Dlatego właśnie czytam tak dużo, Jonie Snow.

"Gra o tron" George R.R. Martin
marasenha

Postprzez Przemysław Szymczyk » wtorek, 24 stycznia 2012, 15:12

Dzięki - zgadzam się że tamten schemat był ciekawszy, biorąc się za skórę wziąłem pierwszą farbę z brzegu i padło na zieleń :)

Ostatnie warhammery malowałem pędzlami daler-rowney "dalon" w numeracji od 1 do 5x0. Wolę W&N, choć jeszcze nie próbowałem słynnej serii 7, głównie ze względu na cenę. Te Dalony tanie dość (koło 5zł sztuka) ale średnie, w większości już się szpic rozlazł i się nadają tylko do zgrubnej roboty
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez marasenha » wtorek, 24 stycznia 2012, 15:26

A te pędzelki są dostępne w sklepach ogólnomodelarskich czy tylko w bitewniakach? Rozłażące się szpice - skąd ja to znam? :) Metoda "na ślinę" jednak najlepsza, ale wiadomo, że rozłażenie czubków jest nieuchronne :)
Moją bronią jest umysł. Brat ma swój miecz, król Robert ma młot, a ja mam umysł... umysł zaś potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia, jeśli, oczywiście ma zachować ostrość. - Tyrion uderzył dłonią w skórzaną okładkę książki. - Dlatego właśnie czytam tak dużo, Jonie Snow.

"Gra o tron" George R.R. Martin
marasenha

Postprzez Przemysław Szymczyk » wtorek, 24 stycznia 2012, 15:37

Pędzle to najlepiej w artystycznych kupować. Dotychczas malowałem W&N "Cotman", słyszałem dobre słowa o pędzlach marki Rembrandt i Raphael. Najlepsze są sobolowe podobno, tyle że seria 7 W&N to koszt od 30zł za sztukę wzwyż.
Widziałem na necie jakieś tańsze z sobola, po ok 10zł za sztukę, możnaby spróbować
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez Macio4ever » wtorek, 24 stycznia 2012, 16:16

Obie laski są świetne! Aż się miło ogląda. Mi z kolei chyba bardziej podchodzi zielona skóra ;o)
First Man Than Machine
Macio4ever

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek