Aerograf i akcesoria Aztek

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Aerograf i akcesoria Aztek

Postprzez giberes » środa, 25 stycznia 2012, 22:06

Czy ktoś wie ,gdzie w Polsce można dostać dysze tej marki, czy jest jeszcze jakiś dystrybutor tej firmy? Za granicą znalazłem tylko w Hannats i w USA, ale to trochę droga dostawa.
Non omnis moriar, zostanie po mnie parę modeli, które żona wyrzuci.
giberes

Reklama

Re: Aerograf i akcesoria Aztek

Postprzez Macio4ever » środa, 25 stycznia 2012, 23:04

Jeżeli nie znajdziesz, a nie jest to wykluczone, bo nie jest to bardzo popularne u nas narzędzie - zastanów się nad kupnem niedrogiego aero np NEO for Iwata lub podobnego.

Jako źródło niezły będzie ebay - jest na nim mnóstwo aukcji z dyszami i częściami zamiennymi.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Abaddon89 » czwartek, 26 stycznia 2012, 00:31

eBay to jedyne źródło akcesoriów do Azteka sam szukałem(może za słabo) jakiś czas temu bo mam aerograf Azteka ale jako że to ubogi zestaw (dwie dysze) to byłem ciekaw za ile można to rozbudować i niestety koszt koło 80-90pln za dysze mnie trochę zniechęcił... więc czeka w szafie aż nabiorę trochę wprawy na pIwacie. Choć jeżeli znajdziesz źródło akcesoriów w trochę bardziej przystępnej cenie będę bardzo zainteresowany ;]
Abaddon89

Postprzez klajus » czwartek, 26 stycznia 2012, 10:39

Mam kilka używanych dysz, kilka nowych, wąż i masę pojemników do Azteków...
Mogę się tego pozbyć...
A jakby co to tu mają trochę Aztekowego sprzętu:
http://www.modellbau-koenig.de/Suche/Az ... n_vl=Aztek
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Arcturus » czwartek, 26 stycznia 2012, 11:17

A ja mam jedną nową, nieużywaną standardową dyszę do sprzedania (oryginalnie zapakowana) :) Używałem Azteka dobrych parę lat...
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje