Dziękuję, jest mi niezmiernie miło
Ponieważ termin praktycznie się skończył, a ja dziś już niestety nie mam więcej czasu na siedzenie przy jaju,

projekt "Jajo-Panzer", jak kto woli "Panzereier"

uważam za skończony!
Może dwa słowa o modelu:
Początkowo miała być to jajeczna Pantherka, jednak masywne zawieszenie wymusiło zbudowanie specjalnego podwozia dla jajka, system wahaczy był zbyt skomplikowany, a cała obudowa wraz z szerokimi gąsienicami spowodowała, ze obły jajkowy kształt znikł.

Rzuciłem ten projekt do kosza i zacząłem wszystko jeszcze raz, co niestety spowodowało, że straciłem prawie dwa cenne dni pracy przy poprzednim modelu.
Prace rozpocząłem od przystosowania zawieszenia Opla Maulitiera do montażu w jajku. Błotniki pochodzą ze złomowanego StuGa III, wieżyczka z Panzer IV i mordercze skrócone działo 8,8 cm z Jagdpanther. Dla przeciwwagi zamontowałem balast w postaci zasobnika Panzer III. Potem malowanie, bicie i kurzenie i oto efekt prawie czterodniowego projektu.
Jestem całkiem zadowolony. Cieszy mnie fakt, że udało się zachować jajkowy obły kształt.
Na koniec chciałbym podziękować administracji za fajny lajtowy projekt grupowy. Bawiłem się przednio i za to chciałbym podziękować.
Zapraszam do finalnej galerii.
Pozdrawiam
Marcin