Zaproponowałem również pomoc w granicach moich możliwości, jeśli tylko zechcą
Jak coś będę wiedział to opublikuje całą korespondencję (oczywiście za zgodą Panów od "modelu mieleckiego Łosia") w tym wątku.
Pozdrawiam Marcin
Choćby dla turysty z Anglii który przyjedzie do Polski i odwiedzi Puszczyków są jak najbardziej porównywalne.K.Y.Czart napisał(a):Zadając takie pytanie sam narzucasz porównanie tych dwóch nieporównywalnych przesięwzięć.
K.Y.Czart napisał(a):wybacz, ale zapewne wisi mu zwiądłą nacią, czy ty się tym będziesz zachwycał, czy nie. Nie robił tego dla Ciebie i mało tego - zapewne nie ma o Tobie zielonego pojęcia.

piotr dmitruk napisał(a):Panowie, może trochę delikatniej...mam wrażenie że sami nie bardzo wiecie, o co kruszycie kopie.

K.Y.Czart napisał(a):prawo do budowania czegokolwiek, jakkolwiek i gdziekolwiek, jeśli tylko jest to za swoje.
...panowie wszytkowiedzący oraz pełni pasji i doświadczenia budowniczy replik - najchętniej 1:1, ale na razie z konieczności, braku środków, sponsorów, miejsca i czasu itd. - zredukowanych do małych plastikowych sklejanek...
spiton napisał(a):A one po prostu są na tyle marne, że przynoszą nam wszystkim wstyd.
spiton napisał(a):Chwalmy się naszymi realnymi osiągnięciami. Ale nie takim szajsem.
Jaho63 napisał(a):(...) ze ściętej gruszy został mi taki solidny pniak, (...)

Jaho63 napisał(a):Krzyśku właśnie wpadłem na pomysł. Na ogródku zrobię sobie Fw-190. Mam kawałek płyty MDF to będzie skrzydło, a ze ściętej gruszy został mi taki solidny pniak, tylko przybić stateczniki i jest kadłub mojej Foki. Oczywiście pomaluję ja na jakiegoś asa. I tylko spróbuj powiedzieć, że Ci się nie podoba!
Jaho63 napisał(a):A tak poważniej to faktycznie Krzyś, rzucasz się na wszystkich, którzy tylko przystaną przy tym Hurrim i nie mają rozdziawionej gęby z zachwytu. Po co?
Przepraszam za wybicie Was tym postem z zasadniczej dyskusji.
Marcin_Matejko napisał(a):Przepraszam za wybicie Was tym postem z zasadniczej dyskusji.
![]()
Bardzo dobre wtrącenie, popieram![]()
Mam nadzieje że rozluźni nieco napiętą atmosferę![]()
A co to kolega z tej gruszy wyrzeźbi (proszę o link jak da radę)Chętnie popatrzę
Pozdrawiam Marcin
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości