Dzięki Wam wszystkim za krytykę. II wś to nie jest mój okres i raczej jestem w tych tematach zielony. Tym bardziej fajnie, że trochę się dowiedziałem od Was. Generalnie nie jestem jakimś zaawansowanym modelarzem. Moje całe doświadczenie można obejrzeć w dziale portfolio (Adam Gudynowski). Nie jest tego dużo, nie wszystkie techniki mam opanowane (obicia, okopcenia). Dlatego szczególnie cieszy, że mimo potknięć ogólne wrażenie jest pozytywne.
Kalki Eduarda bardzo fajne. Jak widać nie srebrzą. Nie jest to jakaś moja szczególna zasługa. Po prostu dobrze się kładą. Są cienkie i delikatne, ale się nie rwą. Trochę kłopotu było z zębami, bo to tylko wąski czerwony pasek z zębami. Czarny był od maski. Ale udało się położyć bez rozcinania.
O doborze kolorów pod względem zgodności też wiem niewiele. Zrobiłem próbkę kolorami proponowanymi przez Eduarda i pokazałem osobie, do której model należy. Podobało się, więc tak zostało. Aleksander, jeśli Bell Green to zielony kolor kamo (pewnie tak

) to jest to Model Master 1712.
Na prawdę bardzo fajnie składa się ten zestaw. Mimo, że sylwetka pokraczna, to kupiłem sobie jeszcze jeden taki. Oczywiście teraz w innym malowaniu. Chyba z ZSRR