Karaya napisał(a):Według mnie to jest właściwa droga, a nie robienie modeli w Chinach.
erkamo napisał(a):A propos, kto wykonał te formy? Wiadomo coś na temat wykonanwcy? Czy jest z Polski? A może jednak z... Chin?

Grzegorz2107 napisał(a):W Polsce ostatnio wykonywano formy do nowych modeli Revella. B-17 i Halifax są polskie. Istnieje więc baza do produkcji takich form.
HK napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):W Polsce ostatnio wykonywano formy do nowych modeli Revella. B-17 i Halifax są polskie. Istnieje więc baza do produkcji takich form.
Jesteś pewien? Bo z całą pewnością można powiedzieć, że wiele modeli Revell-a (w tym wymienione) jest produkowanych/wtryskiwanych przez pewną bydgoską (bodajże) firmę. Firma ta ma w ofercie równiez wykonywanie form wtryskowych. Ale to jeszcze nie implikuje faktu robienia form dla Revella, szczególnie do tych konkretnie modeli.
Arcturus napisał(a):Wypada po prostu wesprzeć portfelem zacny cel. Skala moja, temat kompletnie nie mój, ale chyba zafunduję sobie taką odmianę.
Grzegorz2107 napisał(a): Nigdy nie kupiłem żadnego Aeroplasta. Raz nawet chciałem, ale sprzedawca był miły i mi odradził:)
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości